2012-01-09, 15:59
|
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kosmetyki naturalne
Cytat:
Napisane przez gayenka
Hey nie śledzę wszystkich postów wszystkich uczestników obu dyskusji.
Jeśli chcesz podzielić się z nami wiedzą, którą niewątpliwie posiadasz to może napiszesz nam dokładnie co jest naturalne a co nie, dlaczego i których niby naturalnych firm się wystrzegać? Bo bardzo często wpadasz na oba wątki, krytykujesz albo zwracasz komuś uwagę, nie odpowiadasz na pytania po czym wracasz za jakiś czas z kolejną krytyką..
|
Podaj mi przykłady kiedy to wpadam z krytyką i nie odpowiedam na pytania. Bo zdaje mi sie że robie dokładnie odwrotnie, odpowiadam na te sama pytania i tłumacze te same rzeczy chyba kadzdej nowej osobie, bo jak sama przyznajesz nie śledzisz wszystkich postów wszystkich uczestników obu dyskusji. Jeśli komuś nie odpowiedziałam to zapewne z tego samego powodu, bo ciezko nadążyć za nowymi postami.
Kiedyś udzielałam sie bardziej w tym wątku, ale ile razy można pisać te same rzeczy. Dodatkowo zakładam, że skoro wątek jest o kosmetykach naturalny to zainteresowani cztają informacje na ten temat i stare wiadomości, żeby wiedzieć co sie do niech zalicza.
Po raz kolejny napisze - trzeba odróżniać i rozumieć pojęcia "naturalny" a "syntetyczny" oraz "pochodzenia naturalnego". Coś może być np. syntetyczne, pochodzenia naturalnego (z naturalnych substratów[materiałów]) i nieidentyczne z tym co występuje w naturze jak detergenty. Coś moze być syntetyczne, z syntetycznych źródeł, ale identyczne z naturalnym np. kwas benzoesowy czy salicylowy.
Inną sprawą jest za trzymanie sie wytycznych certyfikatów, które są dość arbitralnie przyjęte.
Spróbuj sama znaleźć te podejrzane składniki w produktach firm o których pisałam. Przyjmij wytyczne Ecocertu, bo gdzieś sie nie raz przewijały.
|
|