Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 21
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-01-10, 12:20   #4952
magda_lena40
Zakorzenienie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 21

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Za chlebek normalnie Cię ozłocę
A powiedz mi jeszcze, czy wiesz może czy bez skrobii też się uda? Bo skrobia to chyba dopiero od II fazy?

Kurcze, nie pomyślałam, że Ty na I fazie jesteś. Ja jedną łyżkę skrobi zastępowałam łyżką otrębów, więc może jeśli zamiast skrobi dasz taką samą ilość otrębów to się uda, ale pewności nie mam.
Przeszukaj też blogi i fora z dukanowymi przepisami, może znajdziesz jakiś bez skrobi

Cytat:
Napisane przez foca Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ja sie musze do czegoś przyznac ..... jakiś czas temu pytałam o serek topiony odtluszczony, ale chyba go nie ma, a napewno go nie wolno, ale ja co tam, przecież tłuszczu tez troszke potrzeba żeby sie cos slizgało po tych jelitach ;-) i zrobiłam tak: tzn. zrobiłam sobie zupke, ponieważ uwielbiam zupki, wziełam odtłuszczona kostke rosołową, wrzuciłam na 2l wody, do tego wwaliłam 1 serek topiony z lidla miał 27% tłuszczu ale na 2 l wody jak to sie rozejdzie na 5 talerzyków to wyjedzi mi 5,4 na talerz ;-))) do tego dodałam pokrojonego i podduszonego na wodzie kuraka, papryczke, pieprz i hmmmm.....mnimuś zupka jak mazrenie na cały tydzień jak wracam z pracy.....pewnie niektóre z Was mnie potepią ale trudno zupka dobra i ciepła i w gruncie rzeczy proteinowa
Nie potępiam, ale jak to kiedyś ktoś tu napisał (chyba Iloa) takim sposobem liczenia zawartości tłuszczu w produktach możemy dojść do tego, że jedzenie smalcu nam nie zaszkodzi, bo jego odrobinka będzie miała mało tłuszczu.
My mamy patrzeć na ilość tłuszczu w 100g, nawet jeśli jemy tylko 20g jakiegoś produktu

Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia.
Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie.
Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności.
Ale często wątpię.
Bardzo często.

Edytowane przez magda_lena40
Czas edycji: 2012-01-10 o 12:21
magda_lena40 jest offline Zgłoś do moderatora