Dot.: Groupon- odchudzanie z kalorynką
teraz chyba dużo się zmieniło, tj. mi strona działa bez zarzutu, mogę zamieniać posiłki i kontaktować się na chacie z dietetykiem.
Wybrałam dietę bez wyrzeczeń, bo wydaje mi się najbardziej racjonalna. To po prostu zdrowe nawyki, a nie jak w innych dietach jakieś idiotyczne wymysły. Jak czytałam,że przez bity tydzień mam np. jeść na śniadanie omlety a potem żółty ser( który raczej mało kalorii nie ma, to mnie krew zalewa).
oto przykładowy jadłospis
Chleb słonecznikowy z szynką i papryką, nektarynki
Nektarynka 100 g - 2 sztuki
Drugie Śniadanie |
Kefir z musli z owocami suszonymi
200 5g 9,3g 31,1g 2,4g
Kefir, 2% tłuszczu 200 g - 1 małe opakowanie Musli z owocami suszonymi 30 g - 3 łyżki
Obiad |
Gotowane udko z kaszą jęczmienną, fasolką i buraczkami
Buraki gotowane 100 g - 2-3 łyżki Mięso z ud kurczaka, bez skóry 130 g - 1 średnie udko Masło extra 10 g - płaska łyżka Kasza jęczmienna, pęczak 30 g - 3-4 łyżki suchej Fasola szparagowa 250 g - 1,5 szklanki
Podwieczorek |
Tost z tuńczykiem i ogórkami
Tuńczyk w oleju 50 g - 1/2 małej puszki Pieczywo tostowe, grahamowe 25 g - 1 kromka Ogórek kwaszony 50 g - 2 sztuki
Kolacja
Sałatka z fetą, warzywami i oliwkami
Ser typu "Feta" 50 g - 1 plaster Oliwa z oliwek 15 g - 1 łyżka Cebula 30 g - 1 sztuka Ogórek 50 g - kawałek świeżego Papryka czerwona 50 g - 1/4 sztuki Pomidor 100 g - 1 mały Sałata 20 g - 2-3 liście Oliwki zielone marynowane, konserwowe 20 g - 4-6 sztuk
|