Zakorzenienie
|
Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010
Cytat:
Napisane przez libra777
Evitka dalej obstaje przy swoim , nie mówię tu oczywiście o tym ze dzieci sie budzą bo ząbkują albo są chore bo to normalne, ale jak się budzi to musi coś być nie tak za zimno, za gorąco, za suche powietrze , jak się budzi z krzykiem to zazwyczaj coś ma na to wpływ , albo telewizja albo otoczenia , ignorować to znaczy ignorować a nie ignorować przez godzinę i się poddać ono na to czeka bo wie że tak zrobisz , jestem pewna że gdy wyeliminuje się wszystko co może przeszkadzać to się nie będzie budzić jeśli się przejdzie ten kilkudniowy etap ignorowania , nic się mu nie stanie , nie udusi sie , najwyżej obrzyga bo i tak dzieci robią od płaczu
Dziewczyny nie piszcie że się czegoś nie da no bo niby jak? Jak to się nie da? Skoro piszecie że przez godzinę nie śpi i wymiękacie po tej godzinie to juz klapa. Wiem że się obudzicie ale po prostu obróćcie się dupą i udawajcie że śpicie i po paru dniach na pewno te przerwy w spaniu będą krótsze ,chyba że są inne przyczyny budzenia ,właśnie smoczek ,picie,jedzenia ,czy po prostu za zimno czy za ciepło.
|
spierać się nie będziemy, bo bez sensu, dyskusja jak nad tezą "każda matka może wykarmić swoje dziecko" . ja oczywiście również dalej przy swoim obstaje, a żeby zakończyć dyskusję chcę tylko sprostować w odniesieniu do wytłuszczonego-ja nie napisałam ze po tej 1h wycia wymiękałam i nie byłam konsekwentna-przeciwnie właśnie byłam i ona w końcu zasypiała, ale tą godzinę nie spaliśmy wszyscy, więc mi nie wmawiaj, że się da kiedy SIĘ NIE DA. Czasem tak po prostu jest. Teraz przeszło i tylko się cieszyć 
Cytat:
Napisane przez minka26
evitka ja nie oliwka 
|
ale wiocha, jeszcze cię zacytowałam , sorki worki, o naszej oliwci widać myślałam
Cytat:
Napisane przez ania p
evitka no właśnie dzieciaki zaraz będą miały dwa latka więc latanie ze smokiem to juz przeginka  chociaż teraz juz trudniej jest zabrać .
Ja nie raz widzę u siebie dzieciaki po 3-4 lata ze smokami  strasznie to wyglada .
|
ja pamiętam jak latem widziałam dziewczynkę w wózku, wiek-2-4 latka (nie pamiętam)-smok w japie i pomalowane paznokcie u nóg 
Cytat:
Napisane przez anakazar
Nina w 4 miesiącu przestała jeść w nocy 
|
lenucha tyż 
Cytat:
Napisane przez izazula
Hej dziewczyny
Zapomniałam napisać że w Lidlu były świetne nocniki i nakladki dla naszych dzieciaków. Są super tzn. Zosia jest zadowolona i chętnie korzysta po zamianie ze starego  .
|
mój stary też przytachał podkłądkę z lidla i też nam się podoba-jaki kolor macie dziewczyny?
Cytat:
Napisane przez ania p
Kupiłam sobie piżamę w lidlu zielona bluzka i spodnie w kratkę .
wypełzłam z łazienki a SZymek mamo czemu TY nie w piżamie .
ja do niego że to jest piżama . O on : Oj mama ale Ty elegancko wygladasz   pierwszy raz mi z czymś takim wyjechał , a jeszcze w stosunku do piżamy 
|
jaki gentelman 
Cytat:
Napisane przez libra777
Na sobotę zarezerwowaliśmy sobie miejsca do kina na "W ciemności" jedziemy się odchamić 
|
też bym chciała na to iść, znaczy wybieram się
Cytat:
Napisane przez pl_madzia
Mojego synka dzisiaj zostawiłam w rajtuzach. I normalnie zdziwienie, bo już dwa razy sam poszedł sciągnął i potem jeszcze sobie założył  a ja tak nie wierzyłam w jego siły   No druga sprawa że po kupie też podciągnął, i trzeba bylo zmienić na czyste 
|

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa
też myślałam żeby kupić tą nakładkę  kupię do tego taki podest w ikei zeby mógł sam sobie wygodnie siedzieć ...
co do rajtuz z lidla jestem właśnie na nie wściekła bo kupiłam 4 pary jakies 2 miesiace temu (no może mniej) i wszystkie sie przeciarają w kroku  albo takie trafiłam albo jakieś dziedostwo sprzedają
|
my mamy podeścik z ikei, ten biały i jednak póki co za niski jest żeby lenka sama wlazła, szczególnie z tą podkładką, bo ten przodek dość wysoki jest
Ja też jakoś nie jestem zadowolona z lidlowych rajtek-mam dwupak i straszna lipa-nie dość ze pupa po paru razach się bardzo powyciągała, to jeszcze całe tak dziwnie poziomo poprzecierane, takie kreski prześwitujące jakby.
Za to w tesco są super, ostatnio 6 par kupiłam, bo są w dwupakach i poprzeceniane- za 9.5-17.50 za dwie pary i super jakościowo-jak geogre czy M&S
Czas edycji: 2012-01-13 o 11:49
|