2012-01-13, 23:38
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: brak okresu po tabletkach sindi 35
Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell
Panny i Panie!
Witam Was serdecznie, jak tam mija piątkowe popołudnie?
Słuchajcie, mam problem. Brałam tabletki Sindi 35 rok, na cerę, zapisane przez panią ginekolog, do której zostałam wysłaną przez panią dermatolog. Kiedy cera mi się znacznie poprawiła, wzmocniły włosy, dermatolog powiedziała mi, że mogę odstawić. Odstawiłam na pół roku, jednak moja cera znów się pogorszyła, a próbowałam już wszystkiego, więc znowu ginekolog zapisała mi tabletki. Pani ginekolog powiedziała, że mogę brać w środku cyklu, skoro nie chodzi mi o zabezpieczenie. No i zakończyłam pierwsze opakowanie 6 dni temu, a tu miesiączki nie ma ;( W czasie tej półrocznej przerwy też miałam miesiączki nieregularne, przesuwały mi się tydzień w tą lub tą... I nie wiem, co robić, brać tabletki? Przerwać? Nie wiem, nie wiem ;(
Pomóżcie 
|
To normalne. Nawet jeśli nie chodziło o zabezpieczenie warto zacząć branie pierwszego dnia miesiączki. Organizm wtedy raczej nie ma większych jazd Odsyłam do ulotki, przeczytać od deski do deski ze zrozumieniem, coś zapamiętać, w razie obaw zajrzeć.
Wiedz też, że jeżeli na poczatku tolerowałaś je dobrze, bo takiej 6 m-cznej przerwie może być inaczej, ale oczywiście nie ma na to reguły 
Nie martw się, przyjdzie. Jak nie podczas pierwszej przerwy, to przy drugiej. No i mogą wystąpić plamienia w między czasie, też norma