2012-01-15, 17:16
|
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Fryzjer w Katowicach
A ja znów zaczynam poszukiwania idealnego fryzjera.
Ostatnio dwa razy byłam w Sowexie na Stawowej. Pierwszy raz strzygła mnie pani Ula i byłam bardzo zadowolona - wszystko tak jak chciałam. Za drugim razem dowiedziałam się, że pani Ula już tam nie pracuje i strzygła mnie jakaś inna pani (nie zapytałam o imię, w każdym razie blondynka koło 40-stki) i już nie było tak fajnie. Chodziło mi tylko o podcięcie mojego boba z krótszym tyłem. W efekcie boki mam nierównej długości, bo pani tak wyrównywała, że raz jeden był krótszy raz drugi. Z tyłu też miejscami mam jakieś dziwne dłuższe kosmyki. Grzywki nie postrzępiła, a już dobiła mnie przy suszeniu - pyta czy modelujemy, ja odpowiadam że nie, na co ona bierze szczotkę i co robi? ... modeluje.
Więcej tam nie pójdę. Ale do następnego strzyżenia muszę znaleźć dobrego fryzjera za niewielkie pieniądze (do 30 zł za strzyżenie).
A swoją drogą nie wiecie co się stało z salonem Nefretete na Ordona? Pracował tam pan Jarek, z którego usług byłam nawet zadowolona, ale teraz widzę, że tam pusto, głucho, nie wiem czy szykuje się jakiś remont, czy się gdzieś przenieśli czy całkiem zlikwidowali?
Edytowane przez aferka
Czas edycji: 2012-01-15 o 21:51
|
|
|