Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Jak i gdzie szukać pracy (portale, ogłoszenia itp.) ?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2006-11-28, 21:08   #3
wiolaelk
Raczkowanie

Jak i gdzie szukać pracy (portale, ogłoszenia itp.) ?

Wątek zamieszczam tutaj, ale gdyby to komuś przeszkadzało to proszę o przeniesienie we właściwsze miejsce. Ale do rzeczy. Dziewczyny mam takie pytanie: w jaki sposób zabrać się do szukania pracy? może pytanie wyda się śmieszne ale naprawdę mam z tym problem. niedawno skonczyłam studia i poszukuję pracy w charakterze pracownika biurowego. mieszkam w nieduzym miescie, przeszłam już wszystkie urzedy państwowe, ale tam nawet nie chcą przyjąć cv, bo można je złożyć wyłacznie wtedy jak jest ogłoszony konkurs. o konkursach każą sie dowiadywać na stronach internetowych. niestety nie ma ich zbyt dużo (byłam może na 3 rozmowach w przeciągu pół roku). urząd pracy najlepsze co ma do zaoferowania do posada sprzedawcy. troche mi szkoda tylu lat studiów na coś co mogłabym robić nawet po szkole średniej. ogłoszenia z innych stron internetowych, telewizji lokalnej, gazet również serwują niezbyt ciekawe propozycje. Myśle ze powinnam sama gdzieś jeszcze pochodzić i popytać, ale po pierwsze nie wiem gdzie, a po drugie to (proszę się nie śmiać) nawet nie wiem z kim miałabym o tej pracy porozmawiac. Prosze napiszcie jak to było u Was, bo dość mam już "nic nie robienia" a muszę w końcu zacząć coś działać. proszę o wyrozumiałość.
wiolaelk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując