Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wątek lustrzankowo-plotkowy ;) - pytania, opinie, porównania -> wątek zbiorczy
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-01-21, 07:29   #1305
XminorXlosX
Zakorzenienie

Dot.: Lustrzanka

ja się szczerze mówiąc do nikona trochę zraziłam przez mojego kompakta ( inne, o wiele tańsze, robiły lepsze zdjęcia w nocy, na imprezach nie dało się dobrać opcji kolorów-były wyblakłe )
Miałam kontakty z lustrzanką Canona (nie jestem w stanie określić modelu, bo gdy wpisuję w google ten wyświetlany we właściwościach zdjęcia wyskakuje mi kompakt, a to była lustrzana jak się patrzy )
No i drugi aparat, to sony a300, bardzo mi się podobały zdjęcia z niego i intuicyjność menu.
Znalazłam 2 interesujące mnie modele w moim przedziale cenowym (do 2300zł):
-a390 ale słyszałam, że właśnie niezbyt zdjęcia w ciemności, więc do niej bym była w stanie dokupić jakiś jasny obiektyw, tylko nie wiem czy on spełni moje oczekiwania?
-a35 ale ona ma półprzezroczyste lustro (cokolwiek to znaczy ) i niektórzy nazywają go hybrydą. Nie starczyłoby mi już na jasny obiektyw, ale niektórzy wspominali, że zdjęcia w nocy można robić nawet z ręki (właśnie o takie mi chodzi, nie chce mi się w wakacje wychodzić na miasto ze statywem )
no i jestem otwarta bardziej na canony. Chodzi mi o nowe aparaty oczywiście mam nadzieję, że ktoś coś mi pomoże

XminorXlosX jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując