Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - uczulenie na żel inaczej
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-01-24, 19:03   #12
Naddel
Raczkowanie

Dot.: uczulenie na żel inaczej

Bulina, ja aktualnie przerabiam podobną sytuację z jedną klientką. Robię jej pazurki już ze 3 lata i nigdy nie było żadnych problemów, aż tu nagle, nie wiadomo skąd, zaczęło się swędzenie, puchnięcie i łuszczenie skórek wokół paznokci już w kilka godzin po stylizacji. Nie zmieniałam w międzyczasie produktów, więc trochę zgłupiałam
Ale pani klientka nie chce rezygnować z paznokci, więc teraz robimy stylizację tak, że:
- nie używamy szczoteczki/pędzla do usuwania pyłu po piłowaniu - tylko od razu pani biegnie myć ręce wodą
- nie usuwamy skórek kopytkiem ani frezarką, żeby ograniczyć kontakt również z pozostałościami płynu do dezynfekcji - tylko pilniczek i patyczek
- nie używamy po stylizacji oliwki - tylko prywatny, sprawdzony kremik pani klientki
No i oczywiście po każdym machnięciu pilniczkiem pani płucze dłonie. Jest to dość uciążliwe, bo jak wiadomo, nie należy moczyć dłoni podczas stylizacji, ale nie mamy wyboru. I ta metoda skutkuje Pani twierdzi, że odkąd tak bardzo uważamy podczas zabiegu, to problem stał się prawie niezauważalny
Naddel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując