Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Krakowskie plotkowanie i pustoszenie portfela, część XVI~
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-01-26, 16:43   #11
jojla
Zakorzenienie

Dot.: Krakowskie plotkowanie i pustoszenie portfela, część XVI~

O! nowy wątek
Cholerko wstęp powala

Cytat:
Napisane przez granatowo Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak to jest z tą naszą służbą zdrowia? Choruję od przypadku do przypadku i nie bardzo się orientuję
Od poniedziałku ledwo zipię, więc leczyłam się domowymi sposobami (czosnek, miód itp.) + tabletki na gardło, teraflu, aspiryna... Nie przechodzi dziadostwo. Mam stany podgorączkowe, ale najgorszy jest kaszel i gardło. Spać nie mogę, bo się duszę i kaszlę co chwila.

Zadzwoniłam dziś do Scanmedu, żeby mnie może jednak lekarz obejrzał i okazuje się, że wolny termin jest dopiero na poniedziałek!!! Jakim cudem do jakiegokolwiek internisty są takie kolejki?
No i gdzie w zasadzie mogę się udać, żeby ktoś sprawdził moje płuca/oskrzela/krtań? Na pogotowie? Nie wyśmieją mnie, że przychodzę ze zwykłymi zarazkami?
W ScanMedzie niestety zwykle są takie kolejki natomiast w tym na Armii Krajowej na pewno jest po 19 dyżur i nie ma problemu z przyjęciem, przychodzisz, czekasz chwilę w kolejce (albo i nie jak nie ma) i przyjmuje Cię lekarz. Jak w tamtym roku chorowałam to dwa razy musiałam iść na dyżur bo terminy były za tydzień albo akurat był piatek wieczorem

Cytat:
Napisane przez gg22 Pokaż wiadomość
jutro mój kolega z pracy gra z zespołem koncert w knajpie na Mikołajskiej, yyy chyba się nazywa Awaria. zaczyna się o 22. może macie ochotę się przejść?
To na pewno Awaria Chętnie bym się wybrała ale w sobotę bladym świtem jadę do Zakopanego i to trochę późno jak dla mnie w piątek

jojla jest offline Zgłoś do moderatora