Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Chcę czuć się dobrze w swoim ciele! Ktoś jeszcze?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-01-27, 16:33   #91
charlotte89
Zakorzenienie

Dot.: Chcę czuć się dobrze w swoim ciele! Ktoś jeszcze?

Dzień dobry wszystkim

Mam jeszcze sesję stąd moje nieregularne pojawianie się w wątku
ale mam nadzieję, że uda mi się pozaliczać wszystko w pierwszym terminie i wtedy będę mogła być z Wami bardziej na bieżąco

Od wczoraj mam mały kryzys.. Zaczęłam odczuwać zmęczenie, senność i coraz bardziej kusi mnie, żeby sięgnąć po coś niekoniecznie zdrowego Wiem, że nie dam rady odmówić sobie niektórych rzeczy już na zawsze, ale nie chcę robić odstępstw od diety już na samym początku.. Na szczęście siła woli okazała się wystarczająca, żeby poradzić sobie z pokusą i jakoś się trzymam

Cytat:
Napisane przez sereniti Pokaż wiadomość
propozycja do założycielki wątku - może w pierwszym poście zrobimy listę z naszymi nickami i wagą początkową?
Jeśli tylko dziewczyny są chętne, to myślę, że to bardzo dobry pomysł

Cytat:
Napisane przez Lisiczka1990 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny !
Mój pierwszy post na forum.
Chciałabym do was dołączyć gdyż łączy nas wspólny cel :P Mam 1,70 wzrostu i ważę 70 kg. Celem jest powrót do mojej wagi sprzed 4 lat gdy ważyłam 53 - 55 kg, byłaby to dla mnie waga idealna. Poczyniłam już pewne kroki aby zbliżyć się choć odrobinę do celu, a mianowicie od miesiąca chodzę na fitness trzy razy w tygodniu, przed treningiem biorę L-karnitynę aby więcej spalić . Tydzień temu skusiłam się również na zakup jakże bardzo reklamowanej "Linea". Czy dobrze zrobiłam, nie wiem, wiem natomiast, że zmalał mi apetyt na słodkości . Postanowiłam ograniczyć węglowodany itp. Małymi kroczkami do celu.
Marzeniem moim jest osiągnąć wagę 55 kg do czerwca.
Także moje miłe panie, z chęcią posłucham wszystkich wskazówek, rad. Mam nadzieję, że wasze sukcesy będą dla mnie największą motywacją.
Cytat:
Napisane przez kaczuszka765 Pokaż wiadomość
Cześć dziwczyny! Chciałam się do Was przyłączyć, bo jak wiadomo w grupie raźniej. Ja też jestem Nowa i szukałam wątku który dopiero się zaczął i znalazłam

Od bardzooo dawna i jeden dzięn dłużej borykam się z nadwagą, ale nigdy nie byłam aż tak "duża" . W swoim życiu przeszłam dość dużo diet, przez co chyba bradzo rozregulowałam swój metabolizm. . Zaczynałam od kopenchadzkiej, następnie liczenie kalorii, odchudzanie na zawołanie, dieta skonstruowana przez dietetyka (ale przez internet), kopenchadzka, dukana itd. Dukan niestety źle się dla mnie skończył, ponieważ kilkukrotnie prawie zemdlałam, albo nogi odmawiałay mi posłuszeństwa (naprawdę, straszne uczucie) zawroty głowy itd. Skończyło się na wizytach u lekarzach i przyjmowaniem tabletek. Więc pamietajcie dziewczyny, odchudzamy się ale z głową.

Ok 3 lata temu przytyłam bardzoooo z ok 62 kg na 80 kg i to w ciągu roku. Okazała się, że mam zespół poicystycznych jajników, okres mi się zatrzymał na jakieś 1,5 roku i od tego zaczełam drastycznie tyć. Po wszystkich dietach zrobiłam sobie dłuższą przerwę i teraz wracam, jak nowo narodzona z nowymi chęciami do walki.

A więc podsumowując mam 170 cm wzrostu i ok 25 kg balastu
Zaczęłam dietę ok 1200 kcal, od poniedziałku 23.01.2012 i wierzę w to, że tym razem naprawdę mi i Wam się uda.

Pozdrawiam
Witamy i serdecznie zapraszamy
Mam nadzieję, że odnajdziecie u nas w wątku swoje miejsce

Cytat:
Napisane przez natalia0512 Pokaż wiadomość
kobietki powiedzcie co tu można ćwiczyć jeszcze na nogi??? bo moje sa tragiczne
Na wyszczuplenie podobno dobrze robi bieganie, skakanka Sama mam zamiar póki co zacząć skakać i zobaczymy, co z tego będzie
charlotte89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując