2012-01-28, 13:00
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Makijaż karnawałowy wg mnie
To mój makijaż inspirowany Lizą Minelli .
A teraz wytłumaczę co było tą inspiracją , mianowicie nałożenie cienia o kolorze błękitnym pod samą brew. U Lizy widać to zwłaszcza w filmie "Kabaret". Ma ona tam bardzo intensywny makijaż, na dole powieki ma ciemniejszy odcień koloru (takiego zielono- niebieskiego o ile dobrze dostrzegłam), który przechodzi w jaśniejszy odcień aż pod brew- i to moim zdaniem nadaje taki sceniczny charakter temu makijażowi.
Unowocześniłam trochę tą wersję makijażu, myślę że również wygląda teatralnie. Przydałyby się jeszcze sztuczne rzęsy, zwłaszcza na dolną powiekę.
A teraz napiszę jak go zrobiłam:
- Najpierw przyciemniłam nieco brwi kredką.
- Następnie położyłam grafitowy cień od linii rzęs do załamania powieki, następnie odrobinę szarego cienia, a potem błękitny cień do linii brwi.
- Na granicy między kolorem grafitowym a szarym nałożyłam cień jasny z połyskiem.
- Białą kredką do oczu namalowałam leżące V w zewnętrznym kąciku oka, na tą białą linię nałożyłam odrobinę jasnego cienia z połyskiem, następnie po wewnętrznej stronie V namalowałam grafitowym cieniem drugą mniejszą V, a środek (trójkąt) wypełniłam błękitem.
- Linię wodną rozjaśniłam białą kredką.
- Cień grafitowy umieściłam także na dolnej powiece.
- Na końcu namalowałam kredką kreskę wokół oka i pomalowałam rzęsy.
|
|
|