Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Fanki spódnic i sukienek - łączmy się!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-01-28, 14:31   #52
ama
Wtajemniczenie

Dot.: Fanki spódnic i sukienek - łączmy się!

Cytat:
Napisane przez antunka Pokaż wiadomość
Hehehe u mnie to samo. Cała wielka szuflada w rajstopach a noszę przeważnie szare, czarne lub beżowe.
Większość rajstop mam z Gatty bo choć droższe to się nie mechacą, nie drą i wystarczają na dłużej. I dobre jakościowo są te z Lidla pojawiające się od czasu do czasu w ramach jakiejś gazetki.

Moim zdaniem trampki czy nawet baleriny wyglądają fatalnie w połączeniu z kiecką. Nawet jeśli jest to sportowa, dżinsowa spódnica. Łydka wygląda dziwnie w płąskich butach ale to tylko moje odczucie. Może jakieś botki na niewielkim obcasie?

Ja uwielbiam sukienki i spódnice z Quiosque. Mają dość proste kroje (dopasowane do sylwetki a nie worki po ziemniakach) ale fajne materiały. Niestety są dość drogie, zbyt drogie. Często chodzę tam w poszukiwaniu inspiracji a na zakupy gdy są przeceny
Są baleriny i baleriny. Moim zdaniem to zależy. Ja kupiałam sobie balerinki skórzane, dość zabudowane, z grubszą podeszwą - taką pod którą nie czuje się kamieni na chodniku i moim zdaniem są super do spódnic. Takie mocno wycięte baletki z cieniutką podeszwą, w której noga jest "rozchlapana" są porażką. No i mój koronny argument na rzecz płaskich butów do spódnic: Audrey Hepburn. Do tego piaskowy trencz i wiosenne ubranie jak z bajki. Inna sprawa, że ja mam bardzo szczupłe łydki (koszmar odstających kozaków zimą ).

W HM mają być (są już?) takie butki: http://www.hm.com/pl/product/96517?article=96517-A Moim zdaniem do sukienek idealne

Lubię rzeczy z Quisque za jakość właśnie i klasyczne kroje. Na wyprzedażach ceny są ok, ale znowu ten problem co z Pretty Girl - mało gdzie są ich sklepy (w Arkadii i na Marszałkowskiej nie ma, a dalej nie chce mi się tyłeczka ruszyć). No i żadna z rzeczy od nich mi się nie pokulkowała na boku, co doprowadza mnie w innych sieciówkach do szału.