2012-01-29, 09:58
|
|
|
Zakorzenienie
|
Mamy, które "jadły wszystko" a "trzymające dietę"
Dziewczyny, które karmiły piersią: czy zauważyłyście zależność, że jeśli przy karmieniu piersią "jadłyście wszystko" czyli wszystkie owoce, słodycze, smażone np. schabowe, jakieś racuchy itp. to dzieci były niejadkami i nie były ciekawe nowych smaków, bo znały je z mleka matki, a gdy trzymałyście dietę to jadły ładnie i z ciekawością nowe produkty???
Spotkałam się wczoraj z koleżankami, niektóre mają już 3 dzieci i później smsowałam z kilkoma innymi i u większości było tak, że jak trzymały dietę, jadły lekkostrawne- tylko gotowane, owoce tylko bezpestkowe, omijały np. cytrusy, tropikalne, produkty alergiczne np. orzechy itp. to jak przyszło do pokarmów stałych to dzieci z ciekawością otwierały pyszczek
A jak np. przy drugim dziecku pierniczyły dietę (tak jak ja teraz, niby nie jem wszystkiego, ale kilka kęsów zawsze dojem to za Pati, to muszę próbuję jak gotuję) i jadły wszystko to dzieci niejadki smaki znały i nie chciały jeść słoiczków
Jak było u Was???
Przy pierwszym dziecku naprawdę restrykcyjnie trzymałam się diety, starsza córka jadła pięknie! Żadnych problemów z karmieniem, żadnych samolocików, zabawiania itp.
Edytowane przez Seona
Czas edycji: 2012-01-29 o 10:01
Powód: dopisek
|
|
|