Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Nieuczciwi sprzedawcy w sieci - rady i porady
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-01-30, 16:28   #1192
sawusia49
Raczkowanie

Dot.: Nieuczciwi sprzedawcy w sieci - rady i porady

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
sawusia49 jaki ten świat mały

masz dowód nadania przesyłki? Powinnaś mieć - reklamacje sie składa na poczcie, jeśli przesyłka nie doszła do adresata, dostaniesz odszkodowanie.
Druga sprawa, to termin - w prawie polskim jest na to 10-14 dni, nie 7 a i to dotrzymałaś bo liczy się od otrzymania przesyłki do daty wysłania, a nie dostarczenia.
Kolejna sprawa to szantaż związany z komentarzem - pisz do allegro - a do paniusi napisz ze sprawe zgłaszasz na policję. W razie czego, spokojnie na policję sie udaj, tu w niczym nie zawiniłaś.
Powodzenia.
No stało się,otrzymałam włoski z powrotem z adnotacją,że adresat odmówił przyjęcia.Napisałam i w sporze i w e-mailu,że zglaszam jutro sprawę na policję.Wydrukowałam całą korespondencję i jutro idę na komendę.No nie wiem jaki będzie tego finał.Sprzedawca to bardzo bezczelna osoba,chyba trzeba jej utrzeć nosa.Która z Was mi podpowie jak sprawdzić czy sprzedający już sprzedawał na allegro.Bo w opisie aukcji napisała,że już tysiące pozytywnych komentarzy świadczy o jej dobrym towarze,a tu raptem cztery komentarze.
sawusia49 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując