2006-12-04, 10:14
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: wszystko o cerze naczynkowej
Cześć Dziewczyny, ja również zmagam sie z naczynkowym problemem od wielu lat. Podziwiam Waszą wiedzę i umiejętność pielęgnacji cery, ja niestety nie zawsze dbałam o nią jak należy, dodatkowym problemem było straszne przetłuszczanie się skóry. Robiłam peelingi mechaniczne (jeszcze do niedawna), jakieś parówki (dawno temu) a poza tym opalanie, papierosy...na szczęście to wszystko to juz przeszłość Teraz od kilku miesięcy regularnie stosuję krem Eris Diosperin z wit. K. po pewnym czasie zauwazyłam zmniejszenie zaczerwienienia ale od niedawna zaobserwowałam pogorszenie stanu mojej cery stwierdziłam więc ze czas na zmiany.kupiłam w promocji Sensibo AR,mam nadzieję że się sprawdzi. poza tym używam 3 kroków Clinique, tonik nr 3 (kiedyś codziennie teraz średnio co kilka dni) i na noc krem Avene Ystheal. W zwiazku z tym mam pytanie do czy zawarty w toniku kwas salicylowy i w kremie retinol są bardzo szkodliwe dla naczynek? kiedy kupowałam tonik panie w Sephorze niemalże pokłóciły sie o to czy mi zaszkodzi czy nie, posłuchałam tej, która stwierdziła że tonik zawiera lotny alkohol i nie zaszkodzi moim naczynkom. a co Wy o tym sądzicie?
pozdrawiam
|
|
|