2004-03-16, 15:22
|
|
Rozeznanie
|
nadwaga po ciąży...
to pewnie jeden z dyżurnych tematów...w niedługiej przyszłości planuję dziecko i zastanawiam się jak racjonalnie podejść do tematu odżywiania w ciąży tzn. tak by było to najlepsze dla dziecka no i przy okazji jak najmniej szkodliwe dla mnie, niestety mam tendencje do tycia i do utrzymywania tych kilku zbędnych kilogramów mimo sporych wysiłków wcelu ich zrzucenia ...przytyłam ok 5 kg na skutek stosowania leków antykoncepcyjnych mimo iż były one dobrane dla mnie optymalnie (badania poziomu hormonów)i tak już zostało...teraz obawiam się iż w ciąży nie będe w stanie racjonalnie sie odżywiać i będe bez opamiętania wciągac wszystko jak leci...no a potem wiadomo- zostanę KingKongiem może napiszecie o swoich doświadczeniach w tej materii to będziemi łatwiej...co jeść,czego unikać, czy można racjonalnie ćwiczyć? jazda na rowerze -czy to w ogóle wykonalne? jaki przybór wagi jest dopuszczalny i ile standardowo powinno zostać po ciąży? wiem żeto sprawa indywidualna ale może sa jakieś generalne normy...acha i jeszcze jedno...naturalnie zdaję sobie sprawę że przybór wagi jest naturalny procesem i ten fakt z trudem ale akceptuję i broń Boże nie mam zamiaru sie w ciąży odchudzać !!! zastanawiam się jedynie jak uniknąć pewnych pułapek,o których jeszcze nie wiem....na pewno każda zmamuś miała swoje sposoby...
|
|
|