Zakorzenienie
|
Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki- część XII
Cytat:
Napisane przez isa666
Zwłaszcza nogi mam jak wiór. Chyba spróbuję nałożyć na nie masło kokosowe z EcoSpa  Jedynie z twarzą nie mam problemów: filtr sobie dobrze radzi z tymi mrozami, a na noc spora dawka Cold Cream z Avene i przesuszeń brak 
|
masło jabłkowe z profesjonalnej Bielendy było dla mnie super a teraz mam kokosa z bioplatnacji (kocham ten zapach ) i tez bardzo fajnie sobie radzi 
Cytat:
Napisane przez iceflower
Ja ostatnio zauważyłam, że lepiej wygladam w podkładach 'za ciemnych' - mam takie trzy i nie wiem jakim cudem, ale jak je przypudruję Benefit Get Even, to nie odcinają się od szyi praktycznie wcale, a jak to robią, to szyje też tonuję odrobiną podkładu zmieszaną z kremem. Za to w dopasowanym do mojej cery Colorstay wyglądam blado, bo on ma taką ziemistą nutkę i nie ożywia cery w ogóle.
W ogóle nie wiem czy kupno drugiego opakowania Get Even nie będzie lepsze niż kupno fixatora jakiejkolwiek firmy.
A marzy mi się naprawdę żółty podkład i w ogóle kuszą mnie 3 podkłady do zakupienia teraz: nowe L'Oreale Visible Lift Serum Absolut oraz Lumi Magique i nowy Rimmel, tylko tam pewnie koloru już nie znajdę. To tak abstrahując od planów zakupowych do makijażu ślubnego.
Dzisiaj w ogóle mamy w pracy małą tragedię - zepsuł się ekspres do kawy o czym zostaliśmy nawet poinformowani mailem. 
|
U mnie generalnie jets tak, że lepiej się wypaćkac za ciemnym żółtym niż jasnym różowym, pamiętam jak moje siostry miały w zeszłym roku taki mineralny w płynie Maybelline (a siostry tez blade tylko nie tak żółte), to on na mnie przybierał odcień jasnofioletowy 
Colorstaya miałam dawno to już nie pamiętam 
A on kryje?
Visible Lift nie widziałam, ale testowałam kiedyś Rimmelki (ciekawe, ale oczywiście jasnego żółtka brak). Dziś maziałam się tymi L'Orealkami illumi i kolory mają beznadziejne- 6 odcieni, pierwsze 2 z gamy różowych, następne z neutralnych (niestety jak dla mnie to pomarańczowe) a dopiero dwa najciemniejsze są żółte- widzicie tu jakąś logikę? bo ja zupełnie nie Ale konsystencja fajna, taka płynna więc można się przyjrzeć. Jest też nowość anti-aging z Maybelline taki z okrągłą gąbeczką wbudowaną w butelkę. ale nie sprawdzałam kolorów.
I widziałam też nowe pudry prasowane Bourjois Healthy mix- super drobniutko zmielone- 39,90 i korektory w pedzelkach. Wszystko było w Rossmannie w G. Krakowskiej.
To chyba śmieszniej niż straszniej dostawać takie maile z pracy 
Cytat:
Napisane przez madziarra
Dopiero? Jakoś późno u Was, ja już 20 stycznia byłam po wszystkich egzaminach
Widziałam juz je w kilku Rossmannach, ciekawie wyglądała maseczka oczyszczająca
Zimno, zimno, ale wyobraźcie sobie, że mój Tż w tych mrozach morsuje w morzu i ma z tego niesamowitą przyjemność
A Lumi Magique weszły już do Polski? Mnie też kusi ten podkład, a chyba jeszcze bardziej korektor
Ja kilka dni temu uzupełniłam braki w Rossmannie, kupiłam tonik, dezodorant, oliwkę i odżywkę, wszystko od razu poszło do użytku. Planuję jeszcze podjechać do Super Pharm, bo mnie kusi kilka rzeczy w nowej (swoją drogą chyba najbardziej udanej od jakiegoś czasu) gazetce.
|
Moje siostry się męczą teraz, u nas zawsze jakoś na pocz. lutego były sesje (nie licząc egz. przeniesionych na wcześniej)
Ja własnie dziś dorwałam Była cała seria Deluxe (ta niby-przeciwzmarszczkowa) ten kremik co chciałam z filtrem- oczywiście natychmiast wylądował w koszyku i 2 maseczki- właśnie oczyszczającą też wzięłam. Nie mam pojęcia co w kremie ma byc filtrem, bo prócz samych olejków i ekstraktów ma tylko kilka innych składników, które moim zdaniem filtrami nie są w żadnym stopniu liczyłam, że jeszcze będzie ta trzecia seria nawilżająca, no ale brak. a i pomadki do ust były 3, ale tu mam szlaban 
Wow, podziwiam, ja się nawet w lecie muszę zmuszać do chłodnego prysznica o zimnym nie wspominając chociaż wtedy jak się widziałyśmy w Gdańsku, to w niedzielę dałam się namówić na wspólne wbiegnięcie do morza i nie powiem- podobało mi się 
hmm, na korektory nie zwróciłam uwagi czy są 
O, to już jakaś nowa bedzie? zaraz sobie pooglądam.
Cytat:
Napisane przez kochanie
A ja znalazłam swój kolor podkładu - to mac nc15, mam prolongwear i jest super, tylko codziennie nie mam ani czasu ani ochoty używać aż tak trwałego makijażu, nie chcę męczyć skóry.
Kupiłam wczoraj rękawiczki z Home&you - czerwone, puchate, milusińskie  z jednym palcem - suuuper ciepłe, dziś jak jechałam do pracy to było mi ciepło tylko w ręce  I w dodatku były przecenione z 39 zł na 11,70, a chciałam je kupić 2 tygodnie temu (tylko było jeszcze ciepło i TŻ mnie poganiał - i dobrze  )
|
Tam jeszcze nie szukałam.
to jakas sieciówka jest? Fajna okazja 
Cytat:
Napisane przez iceflower
No wiadomo że planująć ślub w zimie się człowiek liczy z mrozem, ale pewnie liczyli na to, że nie będzie aż tak źle. Ja grubych rajstop nie włożę, bo do sukienki pasują mi tylko buty bez palców.  Więc muszę mieć mega cienkie bez wzmocnień na palcach.
|
To moze poszukaj takich a'la getry z wycięciami na palce i na pięty?
Cytat:
Napisane przez madziarra
Ja ani go w SP ani Rossmannie nie widzialam, więc chyba jeszcze nie wszedł, ale gdyby ktoś go widział to prosze o cynk  Ja też się stęskniłam za podkładami rozświetlającymi, fajnie by było, gdyby okazał się ulepszoną wersją Translucide, którego kiedys bardzo lubiłam
Warszawianki, gdybyscie w najbliższym czasie planowały jakies wspólne zamówienie z Sigmy to ja bym się pisała na pędzel, może nawet dwa 
|
Ja lubiłam Rimmel Recover, ale mnie zapychał a teraz sobie radzę używając perłowego brązera Gosha (ten wielki dysk) pod za jasnego BioDetoxa. I ostatnio nawet nie nakładam na to sypańca 
Też odczuwam braki w pędzlach, ale to bym chciała więcej pozamawiać więc grubszą kasę trzeba odłożyć. A drogie są Sigmy?
Cytat:
Napisane przez isa666
Pracuję sobie właśnie w domu, dziwnie tak, ale fajnie. Przynajmniej ciepło i przyjemnie się siedzi z papierami na łóżku. Jutro też taki dzień mnie czeka, jak dobrze .
|
Mój tato niby ma możliwość pracy w domu 2 razy w tyg. (programista) ale twierdzi, że nie opłaca mu się, bo straci tyle przyjemności rezygnując z jazdy rowerem- tak, w tym roku jeszcze nie ruszył auta do pracy 
Poza kremikiem i maseczką kupiłam jeszcze "brakujący" lakierek Bell GW 542 
I zaraz sobie kliknę tusze na all.- zdecydowałam kupić 3 miniaturki (Sumptuous, Projectionist i Virtuose), a z zakupem pełnowymiarowego poczekać na nowego telescopa http://www.britishbeautyblogger.com/...alse-lash.html
|