Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Kilka pytań...
Wątek: Kilka pytań...
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2006-12-05, 08:16   #2
paula78
Zakorzenienie

Dot.: Kilka pytań...

Cytat:
Napisane przez Ev3 Pokaż wiadomość
Hej! Mam kilka pytań.
Chciałam sie dowiedzieć co sądzicie o globulkach (Patentex Oval). Zagłębiłam się w ten temat, czytałam na różnych forach wypowiedzi kobiet. Mam przed sobą ten pierwszy raz i zanim zaczełam "zagłębianie" się w ten temat myślałam, że globulki + prezerwatywa to dobry sposób zabezpieczenia się. Ale zauważyłam, że kobiety nie są zadowolone z globulek. Napiszcie swoje za i przeciw w tym temacie. Że tak powiem zgłupiałam całkiem, nie wiem co zrobić, czy opłaca się je kupować? Sama prezerwatywa powinna wystarczyć. Nie mam zamiaru brać hormonów.
skoro czytalas to wiesz ze zdania sa podzielone,

Cytat:
Kolejne pytanko: czy wizyta u ginekologa przed 1szym razem jest konieczna? Nigdy nie miałam kłopotów ze zdrowiem poniżej pasa, więc nie chodziłam do niego. Nie to, żebym się go bała a może jednak hehe...
warto pojsc chociazby po to aby sprawdzic czy wybralas milego ginekologa i pogadac o antykoncepcji.

Cytat:
Ostatnie pytanie dotyczy ciąży i porodu. Jestem po 2 operacjach kręgosłupa, mam implanty. Czytałam, że kobiety po takich zabiegach mogą jedynie mieć wykonywane cesarskie cięcie. Przeraziło mnie to troche Zdania są podzielone. Czy, któraś z was była w takiej sytuacji? Chciałabym poznać opinie kobiet po takich "przejściach". Czy podczas ciąży są jakieś problemy, jak wygląda poród...itp. To pytanie naprawde mnie dręczy. Nie byłam ostatnio na badaniach w szpitalu i nie miałam okazji porozmawiać z lekarzem na ten temat.

To by było na tyle. Z góry dziękuje za odpowiedzi

Pozdrawiam
chyba do ciazy masz jeszcze czas.
nie znamy szczegolów twoich przejsc chorobowych stad tez nikt znas nei moze sie na ten temat wypowiedziec.
cesarka to tez porod dla kobiet ktore nie moga /nie chca rodzic naturalnie.
nie ma w tym nic zlego ,wybrac cesarke ze wzgledu na stan zdrowia.
to tez pytanie do lekarza prowadzacego.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując