Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-02-03, 16:32   #4503
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj miałam mało udaną wizytę u lekarza.
Po pierwsze: miałam najpierw rozmowę z położną i przez miesiąc za dużo przytyłam. Powinnam tak max 3kg, najlepiej 2, a ja przytyłam 4. Ach te okropne karpatki, naleśniczki i inne deserki...Od dzisiaj koniec!!!
Po drugie: Niestety, ale na usg wyszło, że się szyjka skraca. Mam leżeć plackiem, uważać na siebie i za tydzien przyjść znowu. Troszkę się załamałam bo ja tak po prostu leżeć nie potrafię. Nie mogę chodzić na basen, sprzątać, mam zrezygnować z masaży i co najgorsze z tych ćwiczeń mięśni kegla za pomocą balonika. Mam nadzieję, że za tydzień okaże się, że wszystko będzie ok i będę mogła wrócić do swoich zajęć.
Po trzecie: Robiłam dzisiaj Usg 3D i wyszło beznadziejnie. Dzidzia uciekała, zasłaniała się i straciłam tylko 3stówy, a ta się prawie że nie pokazała. Jednak z tego co udało mi się zobaczyć muszę stwierdzić, że jest podobna do mnie

Szmaragdowykotku, tak z ciekawości, jak bardzo wyćwiczyłaś sobie mięśnie kegla? MI na początku wskazówka wskazywała od 8 do 10, ale to i tak ciężko było mi to utrzymać przez 5 sekund. Szczerze to ćwiczenia z tym balonem sa zupełnie lepsze niż na sucho. Tu nie da się ściemniać i widać dokładnie jak idą ćwiczenia. Załamię się jeśli nie będę mogła wrócić do tych ćwiczeń.

Spokojnie, będziesz mogła wrócić ja też miała epizod dwumiesięczny ponad - w 7 i 8 miesiącu szyjka się skracała i dostałam skurczy, potem w 37 tygodniu wróciłam normalnie do ćwiczeń, moja ginekolog śmiała się, że jeszcze przenoszę, synka urodziłam dwa dni przed terminem, więc naprawdę, wiele dziewczyn to ma. Spokojnie Ja ćwicząc nie skupiałam się na tym, żeby osiągnąć jakąś wartość na manometrze i nie męczyłam się za bardzo, tak tylko żeby po prostu poćwiczyć kilka minut dziennie. Jeżeli masz przeciwskazania do ćwiczeń, to delikatnie masuj sobie krocze olejem ze słodkich migdałów/pestek winogron czy oliwą z oliwek. To na pewno Ci nie zaszkodzi, a naprawdę bardzo uelastycznia krocze. Na pocieszenie powiem Ci, że rozmawiałam z dziewczyną niedawno, która urodziła dziecko też bez nacinania i pęknięcia dzięki masowaniu krocza wyłącznie! O baloniku nie słyszała - masowała tylko bardzo sumiennie krocze olejkiem i nie miała żadnych nacięć ani pęknięć, więc to jest naprawdę świetna alternatywa, jeżeli w tej chwili nie mozesz ćwiczyć.
Krocze masuj kilka minut, rozgrzanym olejkiem w palcach, delikatnie, w stronę odbytu i po bokach od wejścia do pochwy, samą okolice wejścia do pochwy, rozcieraj delikatnie w palcach, rozgrzewaj itp. Potem zostaw olejek, nie zmywaj go! załóż sobie wkładkę, zeby nie poplamić bielizny i już Do olejku możesz wkropić wit. E z apteki - genialny uelastyczniacz.
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora