Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Pytania o kurs kat C, bardzo proszę o odpowiedzi:-)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-02-03, 18:48   #9
kisielova
ReklaMO(D)żerca.

Dot.: Pytania o kurs kat C, bardzo proszę o odpowiedzi:-)

Cytat:
Napisane przez Dora62 Pokaż wiadomość
Hej!

To mój pierwszy post na tym forum
Podczytuję wątki od jakiegoś czasu, ale nic nie znalazłam na ten temat. Któraś z Was posiada prawo jazdy kat C? Od zawsze marzyłam, żeby jeździć czymś większym od samochodów osobowych ale nie jestem pewna czy sobie poradzę i szczerze mówiąc szkoda mi wydać pieniądze na to, żeby na kursie się okazało, że sobie nie radzę. Jest na forum ktoś kto by potrafił opowiedzieć mi jak wygląda egzamin na kat C, czy jest ciężko go zdać i jakie wymagania trzeba spełniać, żeby można było zacząć kurs? Szukałam po różnych stronach ale nie ma tam żadnych konkretów. Ktoś wie jak wygląda badanie lekarskie żeby otrzymać pozwolenie od lekarza na prowadzenie większych pojazdów? Wypytuję tak, bo kiedy robiłam kurs na kat B, to miałam mały problem z otrzymaniem tego papierka (mam skoliozę). Prowadzenie czegoś większego od osobówki wymaga używania dużo siły (jestem dość szczupłą i drobną osobą)?

na kategorię C i D prowadzone są przez lekarzy testy psychologiczne i szczegółowe badania lekarskie.

warto dodać, że w Polsce po zrobieniu prawka kat. C / C+E musisz zrobić także kurs kwalifikacji wstępnej, który również kończy się egzaminem.

Edytowane przez kisielova
Czas edycji: 2012-02-03 o 18:50
kisielova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując