2012-02-03, 19:07
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Locacid - kto jeszcze ?
Stosowałam Humektan i Ceralan. Humektan zdecydowanie za lekki na taką pogodę, jak i na skórę leczoną Locacidem. Nad Ceralanem można by się zastanawiać, ale również w tą pogodę nie zapewni maksymalnej ochrony. Dlatego trzeba by było znaleźć na tej stronce coś o ton konkretniejszego 
Obecnie używam krem Avène Trixéra+ Séléctiose. Jest to bardzo drogi emolient. Płaciłam za niego ponad 60 zł / 200 ml. Jest nieziemsko wydajny. Z tego co się orientuję to w Super-Pharam, aptekach Arnika jest czasem w promocji.
Jest to niezwykle treściwy krem, w zasadzie nawilża cały dzień, skóra jest miękka, ukojona. Zostawia delikatną tłustą warstewkę, która nie przeszkadza Żadne kremy stosowane do tej pory nie dawały mi tak długiego nawilżenia. Jak się nimi smarowałam to czułam że czegoś jednak na buźce brakowało. Podsumowując - najlepsze mazidło jakie kiedykolwiek stosowałam na twarz. Zawłaszcza teraz kiedy jest ona podrażniana Locacidem (no i ten mróz). Produkt nie powoduje powstawania zaskórników, jest bezzapachowy, świetnie się rozsmarowuje. Jedyny minus to nie nadaje się pod podkład/korektor. Bo wtedy kosmetyk nam się waży. Ale puder sypki stosuję z powodzeniem 
Aaa, zapomniałam napisać Locacid stosuję cały czas co trzy dni. Częściej nie mogę bo wyglądam jak raczek, heh.
Edytowane przez lilymb
Czas edycji: 2012-02-03 o 19:12
|
|
|