Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Kieleckie Panny Młode odsłona nr 10
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-02-05, 10:40   #5
ekstramocna
BAN stały

Dot.: Kieleckie Panny Młode odsłona nr 10

Cytat:
Napisane przez czika Pokaż wiadomość
A więc to wszystko zależy od cukierni,przeważnie musisz min 1 kg taki mały torcik kupić zebrać rodzinę i próbować j a z szarlotki z tortem tak zrobiłam bo w styczniu miałam urodziny,więc okazja na torta była,chociaż kiedyś pani z jednej z piekarni szarlotki mówiła mi że można jakoś umówić się na bezpłatną konsumpcję ale czy to prawda to nie wiem. W hece jak umówisz się z menadżerką to próbowanie(takich małych próbek z kremem w plastikowych mini kubeczkach) jest bezpłatne,ale to nie porównanie zjeść łyżkę samego kremu a kawałek tortu na talerzu,u banatkiewicza i w świecie słodyczy(dawne sołtyki) torty są w gablocie więc można kupić małą porcję i spróbować a jak jest u braci janusz,w dorotce czy np u pasternaka to nie mam pojęcia bo jeszcze nie próbowałam więc to ktoś inny juz musi się wypowiedzieć

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

a co do placków to np ja mam wyśmienitą sytuację bo mam mamę która robi najlepsze ciasta pod słońcem,ciocie i sąsiadkę które tez nie maja sobie równych i wszystkie 3 obiecały mi pomóc i będę miałą takie prawdziwe domowe ciasta na stole( nie jakieś kremowe kupowane-ostatnio zatrułam się takim kupnym ciastem z kremem na weselu ja będę miała szarlotki,serniki,makowce ,miodowce, metrowce itp wszystko robione mniam
Hehe, gdyby mi się jeszcze udało ich wszystkich zebrać na raz- byłby cud . Bardzo zazdroszczę domowych ciast ale u mnie na sali na wszystko trzeba mieć paragon co jest spoza sali...

Cytat:
Napisane przez urshoola Pokaż wiadomość
no i przebrnęłam dziewczyny przez te ponad 150 stron w końcu tak się dziś wczułam kilka godzin przeglądania czytania że juz mi stresik się udzielił
chciałam by ktoś mi przybliżył aktualne ceny wódki nemirof, z osób które aktualnie robily już zapasy

Mam także pytanie do dziewczyn które malowały się u pani Ewy Filipeckiej czy bardzo dużo życzy sobie za makijaż ślubny?

Z najświeższych info dla dziewczyn ktore szukają zespołu... Zespól Reflex z Kielc ktory jest wymieniony również na 1 stronie wątku juz nie istnieje. W drodze poszukiwań zespolu natknęłam się na dvd z ich udziałem, grali wspaniale, super poprowadzona impreza ale po telefonie do lidera okazało się, że zespołu już nie ma.

Odnośnie dodatkowej oprawy muzycznej/ wokalnej jak to jest w kosciele? myslicie że ksiądz nie powinien robic o to problemow i brać dodatkowej kasy?
Podziwiam za przebrnięcie i zapraszam do dyskusji w nowym wątku ).
A co do oprawy w kościele, ksiądz na naukach na podkarczówce powiedział, żebyśmy nie wydawali zbędnie pieniędzy bo to MY mamy "robić" dzień i nadać mu piękna. I w sumie się z nim zgadzam, ale strasznie kuszą mnie te skrzypce... No i z tego co wiem, ksiądz (bynajmniej u mnie) nie bierze, za to, że ktoś u Was zagra dodatkowej opłaty.

Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość
dorotka ma pyszne ciasta tylko uwazajcie zeby wam na sile nie wcisneli za duzo tortu (po prostu czesto robia wiecej i stawiaja pare mloda przed faktem dokonanym ze oni tyle przywiezili i zeby za tyle im zaplacic)
Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
zamówiliśmy 3 małe torciki kilogramowe z 3 cukierni, od braci janusz wzięliśmy bananowo-wiśniowy, był smaczny ale przy pozostałych wypadł zwyczajnie, z dorotki jagodowo-malinowy i myślę, że przy tym zostaniemy w sołtykach jest drogo choć przed naszą degustacją tort royal od nich był moim faworytem- przede wszystkim z wyglądu
Kurcze, nie bardzo przepadam za tortami (lubię tylko jeden typ- czekoladowe, ale wiem, że znowu nie wszyscy za takimi przepadają). Mama TŻ chce nas zabrać właśnie do Sołtyków... No ale ja nie wiem, bo cena chyba nie zachęca z tego co piszecie...
ekstramocna jest offline Zgłoś do moderatora