Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-02-05, 13:29   #4793
Dasti80
Zakorzenienie

Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Jakkolwiek można na chłodno to oceniać, to ciężko wyobrazić mi sobie matkę takiego wcześniaka, która mówi "dobrze, nie ratujcie mojego dziecka..." Co innego owszem, jeśli mowa o jakichś ciężkich wadach w rozwoju dziecka, gdzie jeszcze w ciąży kobiety dowiadują się, że dziecko nie ma szans na przeżycie... Czytałam o niejednym takim wypadku i nie ratowano takich dzieci. Matka była wcześniej na to przygotowywana, że dziecko nie przeżyje. Przecież obecność i budowę np. mózgu ocenia się już na tym pierwszym usg z przeziernością karkową. A co innego, jeśli chodzi o zdrowo rozwijające się dziecko, ale po prostu dużo za wcześnie urodzone...
Tylko te dzieci urodzone bardzo wcześnie przestają się normalnie rozwijać, mają wielokrotne wylewy do mózgu, płuca nie rozwijają się prawidłowo i dużo innych przypadłości, rodzice nie mają nic do powiedzenia w sprawie ratowania bo o tym decyduje lekarz czasem wbrew rodzicom. Była historia matki która teraz ma dziecko roślinkę i nie wie czy ponownie chciałaby żeby ratowano jej dziecko za wszelką cenę.

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora