Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - fotelik samochodowy z baza-REWELACJA!
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2004-06-22, 17:53   #12
Karmen
Raczkowanie

Re: fotelik samochodowy z baza-REWELACJA!

jak tam dzieciątko? już na świecie? Jak się czujesz? Ja już na ostatnich nogach, dzidziuś co prawda jeszcze siedzi ale fotelik kupiliśmy, właśnie graco z bazą Jest z drugiej ręki ale w idealnym stanie (kupiłam na allegro)tylko, że jest jeden problem wg nas i ciekawa jestem co o tym myślisz? Mianowicie po zamontowaniu go razem z tą nóżką sabilizacyjną, dzidziuś jest w pozycji całkowicie siedzącej nie uważasz?
Pozdrawiam serdecznie ciebie i dzidzię no i czekam na odp.

mala-czarna napisał(a):
> Tak, baza to podobno świetna rzecz i ja także się na nią zdecydowałam (choć wypróbuję dopiero za jakiś miesiąc ).
> Nie wiem, jak inne firmy, ale na pewno są takie foteliki w Chicco i Graco.
> Bardzo długo zastanawiałam się nad wyborem fotelika i ostatecznie zdecydowałam się na Graco - Chicco odpadło w przedbiegach jako że ostatnio dość często czytałam o nie spełnianiu norm bezpieczeństwa przez ich foteliki a w przypadku innych firm zadecydował ciężar fotelika (im cięższy, tym bezpieczniejszy, bo bardziej stabilny) oraz rankingi i opinie innych mam.
> Graco ma drogie foteliki i same bazy - za mój zapłaciliśmy tylko o 300zł mniej niż za wózek trzyfunkcyjny Chicco(!), ale jestem zadowolona, bo mam poczucie, że zapewniłam tym samym bezpieczeństwo mojemu dziecku.
> Baza jest nie tylko przypinana pasami, ale dodatkowo ma prostokątną, metalową, podwójną "nóżkę", którą opiera się na podłodze samochodu (ma regulowaną wysokość) - wyobrażasz sobie, jakie to jest stabilne??? Jak to zobaczyłam, to wymiękłam, czego to ludzie nie wymyślą.
> Poza tym to nie do końca jest tak z tymi bazami, że fotelik tylko się "wklikuje" i koniec - trzeba jeszcze przełożyć przez niego pas, ale to już bułka z masłem, bo nie trzeba tego pasa nawet odpinać.
> Zwracałam jeszcze uwage, by maluch jeździł tyłem do kierunku jazdy - 13 kg nabędzie szybciutko a do tego czasu tak jest po prostu bezpieczniej.
> Powodzenia w wyborze!
>
Karmen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując