2012-02-06, 10:53
|
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Cytat:
Napisane przez _agata
Wiem, że któraś z dziewczyn kupowała jakąs inną poduchę, ale z opinii, które czytałam, warto zapłacić nieco więcej za motherhood.
Różnice są m.in. w jakości wykonania, użytym materiale. I najważniejsze, najlepiej kupić rogal, a nie długą prostą poduszkę.  Bo rogal wymusza pewną pozycję, na której nam zależy, która odciąża kręgosłup. A poduszkę kształtujesz jak chcesz, i niekoniecznie ten efekt osiągniesz 
|
Dzięki, Agata
Cytat:
Napisane przez anulka4771
Niosę dobre wieści  Wychodze do domu z receptami i nie przemęczaniem się  
|
No to gratulacje. Super, że już ok
Cytat:
Napisane przez onething
Koleżanka ma i bardzo sobie chwali, dlatego ja też kupię. Dziecko ma uniesioną lekko główkę i przy ulewaniu czy tez właśnie katarze wszystko wycieka. To coś jak pozycja bezpieczna
 To teraz nic tylko dbac o siebie i odpoczywać
Czy którąś z was w nocy czy tez nad ranem łapią skurcze w łydkach? Od 2 nocy nie mogę się przeciągnąć, bo zaraz tak mnie łapie, że muszę się przez 5 minut masować 
|
A propos magnezu - ja przed ciążą regularnie brałam suplementy, bo - kawa, papierosy, stres itd. więc skurcze mnie męczyły i takie specyficzne drżenie powieki Teraz też biorę, chociaż tryb życia inny już zupełnie, ale trudno magnez przedawkowac A poza kaszą gryczaną - najwięcej ma kakao (też gorzka czekolada), fasola biała (też ma żelaza sporo, więc w ciąży super), płatki owsiane.
|
|
|