Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Planujemy śluby, dzieci; przy gadulstwie czas nam leci. Young PM cz. 5
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-02-06, 12:07   #1663
alonka00
Zakorzenienie

GG do alonka00
Dot.: Planujemy śluby, dzieci; przy gadulstwie czas nam leci. Young PM cz. 5

morsi ja napisałam o skorumpowanej policji, TŻ może o tym ci nie mówił albo za krótko w tym siedzi, ale niestety tak jest i inaczej napisać nie mogą, a że szkółka jest wyciskiem dla człowieka to oczywiste, później będzie tylko lepiej
mamy w rodzinie 3 policjantów w tym 2 z bardzo bliskiej rodziny, z jednym często gościmy się, jego żona była u nas starościną i on jest bardzo spokojnym facetem ale sam mówi jak jest: ci co mają większy staż wypychają tych młodych na najgorsze zmiany, na posterunkach na nockach szczególnie jest picie, jak było moje wesele, gliny kręciły się w okolicy naszej sali, złapali mojego tatę jak do babci jechał wieczorem ale oczywiście nic nie pił, od razu było wiadomo że jak nie dostaną flaszki i prowiantu to nie pojadą stamtąd tylko specjalnie każdego będą ostro "przetrzepywać" tata pojechał na salę wziął 2 flaszki i pół reklamówki żarcia i usłyszał że "dziś i jutro nie zobaczycie nas tutaj" ostatnio z tej komendy zresztą dostali po dupie w tym Waldek, ten co przyjechał po flaszkę, bo chcieli w stanie "po spożyciu" kogoś kontrolować na drodze i ktoś przeskarżył ich
następną sprawą jest to że M. jak pracował w poprzedniej firmie to robił może u 5-6policjantów elektrykę w domu i to u ludzi z "wyższych stołków" bo szef M. szukał etatu dla syna, etat się znalazł bo i szef podsmarował komuś (czyt. dał w łapę) no i taniej za instalację policzył,
dalej, jak robił tą elektrykę M. to policjanci po kielichu wsiadali za kółko bo wiedzą że nic im swoi nie zrobią, im też dawał piwo i mówił że jak coś to żeby powoływali się na niego, że to on piwo im dał, oczywiście chłopaki od południa nie pili bo takie obietnice to są wiążące ale na miejscu, zresztą po alkoholu TŻ nigdy nie jedzie (ewentualnie mi daje:P)mogę tak sobie jeszcze pisać ale skończę
widzisz morsi że ja inaczej NIE POTRAFIĘ myśleć, policja tak jak każde służby państwowe jest skorumpowana

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Aha i dodam coś jeszcze na temat zarobków
tak jak kuzyn TŻ to zarabia ok 2000 plus dodatki i premie, 2200bankowo wychodzi mu, nie wiem jak tam ze stopniami, może nie ma tego najniższego bo po studiach ekonomicznych i po szkółce chyba 1 szczebel przeskoczył
może nie zarabiają kroci ale tak jak na Lubelszczyznę to są bardzo przyzwoite pieniążki, sama chciałabym tyle zarabiać

1.07.2013
alonka00 jest offline Zgłoś do moderatora