2012-02-06, 20:57
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Myślenie, planowanie, staranie, brzuszków głaskanie - DZIDZIUŚ 2012-2015
Cytat:
Napisane przez zaaaabcia
|
Ja mam od paru dni i to olbrzymią ochotę 
Cytat:
Napisane przez zaaaabcia
to musisz sie przeprowadzic do NY 
Nie chce mi sie strasznie trzec ziemniakow na tarce .. ale pozniej bym jadla i jadla wiec sie poswiece 
|
Ja mam maszynkę, która wszystko sieka i tnie. Frytki robi i blenderuję. Full wypas, tylko już parę razy bym ją wyrzuciła przez okno ze złości 
Cytat:
Napisane przez Bika83
Tak, kolejne były Madzia, Ilonka, Strippi i Arianka. Ilonka i Madzia - wiadomo  , Strippi wstrzymała starania i rzadko tu bywa, a Arianka poprosiła o usunięcie, bo już jej tu nie będzie.
|
A czemu Arianki nie będzie, bo chyba mne coś ominęło?
Cytat:
Napisane przez Natala84
Marao, kciuki za wizytę  a do kogo pojechałaś na USG?
|
U profesora Szaflika w Diasonie.
Cytat:
Napisane przez zaaaabcia
aaaa jak chce na zumbe!!! 
|
Wczoraj mąż mi przywiózł od kolegi X-boxa z kinectem i tam jest Zumba, ale niestety teraz się nie pobawię w nią 
Cytat:
Napisane przez Bika83
Bo podczas przechodzenia przez kanał rodny, dziecko wykonuje pierwsze ruchy naprzemienne - a raczkowanie to ruchy naprzemienne i tego może brakować podczas "nauki" raczkowania.
Przechodzenie przez kanał rodny to pierwszy i porządny masaż całego ciałka dziecka i narządów artykulacyjnych, dlatego dzieci po cesarce z reguły później mówią, i dlatego też warto dopilnować, żeby po cc fizjoterapeuta lub logopeda albo jeden i drugi zrobili dziecku masaż imitujący przejście przez kanał rodny.
|
Miałam to właśnie napisać. Dokładnego wyjaśnienia dokonała by koleżanka Malenska, która była chyba jakąś specjalistką w dziedzinie cc.
A my byliśmy na badaniu, z maleństwem wszystko okej. Pan doktor dokładnie obejrzał serduszko i główkę oraz kręgosłup. Rozszczepu górnej wargi też nie ma, więc mi troche ulżyło. Generalnie jak na tą chwilę chłopczyk jest zdrowy i nie ma wad rozwojowych A potem były zakupy na wyprzedażach w Galerii
|
|
|