2012-02-06, 21:58
|
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jak pokonać niesmiałość i brak wiary w siebie w tej sprawie?
Biednaś Ty Sprawiasz wrażenie bardzo kochanej , sympatycznej , dobrej istotki, ale takie niestety najczęściej są krzywdzone-tak wiele razy to widziałam lub słyszałam o takich sytuacjach. Powiedz mi:czy zawsze miałaś problemy z nieśmiałością, czy też wynika to z faktu właśnie Twojego ostatniego związku i boisz się teraz zaufać? Czy masz wokół siebie jakichś kolegów? Jeśli tak to na początek staraj sie przełamywać swoją nieśmiałość w kontaktach z nimi. Usmiechaj się do ludzi Jeśli chodzi o Twoje złe doświadczenia z poprzedniego związku:wydaje mi się, że jak poznasz wartościową osobę to ona pomoże Ci z tym walczyć. Gdzie taką poznać? Przebywaj dużo wśród ludzi. Ja kiedyś narzekałam, ze nikogo nie poznam, a fakt faktem nic nie robiłam, żeby dać się poznać Zaczełam dużo się udzielać, jakieś kółka zainteresowań i inne duperele. Imprezy są dobrą opcją, ale wydaje mi się, że raczej te domówki, bo w klubach rzadko można poznać kogoś fajnego-choć wiem, ze są wyjątki Na pewno masz jakąś pasję, rozwijaj ją, możesz udzielać się na jakichś forach tematycznych-tam też wielu ludzi się poznaje. Jest multum opcji, nawet na ulicy można kogoś poznać. I, ważne: nie pozwól, żeby Twoje obawy z poprzedniego związku przerzuciły się na nowy. Najlepiej od razu powiedzieć swojemu facetowi co Ci leży na sercu. Życzę powodzenia!
|
|
|