Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wszystko o Oriflame cz. IX
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-02-07, 12:26   #4611
Buniat
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko o Oriflame cz. IX

Cytat:
Napisane przez anetka832 Pokaż wiadomość
No i co z tego, że weźmie dodatkowy produkt za 11,90 czy 13,90? Przecież będzie musiała za niego zapłacić, nawet jeśli go sama zużyje czy da na prezent ( swoją drogą, "fajna" idea dawania prezentów - coś mi zbywa w domu, to zrobię komuś "prezent" ).
Jeśli ewentualnie sprzeda, to ok, nic nie dokłada, ale jeśli dziewczyna chce się zaangażować w Ori tylko po to, by kupić sobie coś raz na jakiś czas taniej, to interes typu kupię produkt x taniej, ale za to muszę kupić "przymusowo" produkt y i albo go na siłe zuzyć, albo sprzedać - kiepski biznes.

A piszę o tym po to, bo w ciągu kilkuletniej działałnosci w Ori spotkałam się z przypadkami CELOWEGO wprowadzania potencjalnych konsultantek w błąd. Mianowicie, wmawianie, że nawet jeśli ktoś nie chce sprzedawać innym kosmetyków, a zamówić coś od czasu do czasu, to lepiej się zapisać, bo jest rabat. Kwestia ewentualnych kosztów przesyłki, zbierania pp, jakoś nie była poruszana.

Ostanio jedna z pań postawionych w hierarchii wyżej niż zwykła konsultantka, próbowała tak zwerbować moją klientkę - nie dość, że "zapomniała" poinformować, że małe zamówienie nie jest zupełnie gratis, to jeszcze próbowała wmówić, ze wszelkie próbki, katalogi, torebeczki również są gratisowe...
masz rację
przecież to forum czytają nie tylko kk, ale i klientki
i potem będą myślały, że my z tego przykładowego szamponu mamy połowę zysku (czyli z innych kosmtyków też), ale gdzie cena katalogów, torebek (w które należy zapakować klientowi zakupione rzeczy) itp., wcale to nie wygląda tak różówo
Buniat jest offline Zgłoś do moderatora