Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Trądzik - cz. 3
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-02-07, 14:29   #4227
eunchae
Raczkowanie

Dot.: Trądzik - cz. 3

Cytat:
kochana moja 10 letnia kuzynka jest chora na cylakie i naprawde teraz jest tyle produktow w sklepach bezglutnowych, slodyczy, roznych chlebow ciastek, makaronów, specialna bulka tarta zeby moc kotleta zrobic nawet maka i możesz naleśniki pyszne mieć bez problemow znalazlabys cos dla siebie
Oj nie polecam produktów bezglutenowych nienaturalnych. To się mija z celem jak ktoś chce stosować tę dietę na poprawę cery. Chodzi o to żeby jeść nieprzetworzone i jak najbardziej naturalne. Sama myślałam że umrę z głodu na tej diecie, a okazało się że jest tyle jedzenia, którego nie próbowałam nigdy.

Cytat:
Ja nie mam problemu z odstawieniem w diecie chleba, mąki, makaronów- największy problem z tego co widzę, to będzie odstawienie kaszy jaglanej (mój zamiennik ziemniaków- jem prawie codziennie do obiadu)
Hmm nie znam się na kaszach ale tu w wykazie kasza jaglana z prosa jest podana jako wolna od glutenu? Moja ulubiona kasza to gryczana, też wolna od glutenu.
http://www.celiakia.pl/index.php?opt...d=52&Itemid=41

Ja w swojej diecie teraz zamierzam wprowadzić ponownie nabiał, szczególnie tłusty. Ogólnie zwiększyłam już spożycie tłuszczy, ale nie mogę jeść zbyt tłustego bo zaraz jest mi niedobrze.
eunchae jest offline Zgłoś do moderatora