2012-02-07, 14:29
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Trądzik - cz. 3
Cytat:
kochana moja 10 letnia kuzynka jest chora na cylakie i naprawde teraz jest tyle produktow w sklepach bezglutnowych, slodyczy, roznych chlebow ciastek, makaronów, specialna bulka tarta zeby moc kotleta zrobic nawet maka i możesz naleśniki pyszne mieć bez problemow znalazlabys cos dla siebie
|
Oj nie polecam produktów bezglutenowych nienaturalnych. To się mija z celem jak ktoś chce stosować tę dietę na poprawę cery. Chodzi o to żeby jeść nieprzetworzone i jak najbardziej naturalne. Sama myślałam że umrę z głodu na tej diecie, a okazało się że jest tyle jedzenia, którego nie próbowałam nigdy.
Cytat:
Ja nie mam problemu z odstawieniem w diecie chleba, mąki, makaronów- największy problem z tego co widzę, to będzie odstawienie kaszy jaglanej (mój zamiennik ziemniaków- jem prawie codziennie do obiadu)
|
Hmm nie znam się na kaszach ale tu w wykazie kasza jaglana z prosa jest podana jako wolna od glutenu? Moja ulubiona kasza to gryczana, też wolna od glutenu.
http://www.celiakia.pl/index.php?opt...d=52&Itemid=41
Ja w swojej diecie teraz zamierzam wprowadzić ponownie nabiał, szczególnie tłusty. Ogólnie zwiększyłam już spożycie tłuszczy, ale nie mogę jeść zbyt tłustego bo zaraz jest mi niedobrze.
|
|
|