Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - pissing
Wątek: pissing
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2006-12-07, 13:43   #39
neska951
Zakorzenienie

Dot.: zboczenie czy norma?

Cytat:
Napisane przez _wanilka_ Pokaż wiadomość
Jestem właśnie po egzaminie z psychologii klinicznej i psychopatologii... i tam mnie nauczyli, ze jest to zaburzenie (nie myl z chorobą) Należy do tzw. parafilii (czyli nie jest to fetyszyzm). i w ogolnoświatowej klasyfikacji chorób i zaburzeń jest to określone jako zaburzenie. Jesli dobrze znasz tego faceta nie ma się czego obawiać..bo niebezpieczne i "do leczenia" jets to wtedy gdy występują jakieś negatywne sachowania antyspołeczne czyli jesli wykracza to poza wasze ciche 4 sciany.
a jelsi chodzi o mnie.. ..bo to było tlyko "naukowe" to tam nawet opisany jest fetyszyzm jako zaburzenie..a sama mam mezczyzne którego "kreci" to czy tamto..wiec najzupełniej się tego nei obawiam, nei martwie i nie traktuje powaznie i jako chorobe.
Sama pisalas, ze Tobie to tez nei rpzeszkadza..wiedz nie jest to nic zlego czy niezdrowego)
Pozdrawiam

nie zgadzam się że to parafilia , tzn jestem prawie pewna, bo żeby ocenić czy to zaburzenie powinniśmy mieć więcej info o wspóżyciu seksualnym założycielki tematu i jej TZ.

o tu można o tym poczytać http://pl.wikipedia.org/wiki/Parafilia
neska951 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując