Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - fotelik do samochodu dla noworodka
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2004-02-23, 14:22   #3
lisica
Raczkowanie

GG do lisica
Re: fotelik do samochodu dla noworodka

Nie wymyślę nic odkrywczego jeśli powiem, że najlepsze foteliki to te markowe: Maxi Cosi, Bebe Comfort, Chicco, Graco. Sama napewno też wyznajesz zasadę, że przy zakupie fotelika nie można oszczędzać - chodzi o bezpieczeństwo dziecka, i 100 czy 150 zł różnicy w cenie nie moze decydować - ale to wszystko wiesz.Mam dwóch chłopców w wieku wczesno szkolnym i trochę fotelików przetestowałam
I niestety foteliki tańsze - może to nie jest dobre słowo - ale się zużywają, inaczej mówiąc po pewnym czasie nie nadają się do użytku. Markowe miałam spokojnie dla drugiego dziecka i jeszcze siostrzeńcy ich używają
A te tańsze po pewnym okresie używania musialam wyrzucić.
Zresztą nie chodzi o to czy można je zostawić dla drugiego dziecka - dałam to jako przykład wytrzymałości.
Druga sprawa - gorąco polecam foteliki dla noworodków 3 w 1. To się naprawdę sprawdza. Służą jako fotelik, nosidełko i leżaczek. Mają taki pałak jak wózek i po wypięciu bierzesz nosidełko i jazda Genialne rozwiązanie zwłaszcza dla aktywnych mam. Nie trzeba maluszka tarmosić i przekładać do nosidełka. Moi chłopcy wędrowali ze mną wszędzie - nosidełko wsadzasz do wózka w sklepie, można postawić go na podłodze zanim się obudzi,mój synek bujany nogą w wytyrzymywał spokojnie wszelkie stresujące wizyty.
Ja osobiście nie doświadczyłam, ale są też foteliki, które po wypieciu z samochodu można nałożyć na dopasowany stelaż - i robi się wózek
Udanych zakupów i zdrowej dzidzi.
lisica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując