2012-02-10, 18:29
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odżywianie swe zmienimy, w ślubną kieckę się zmieścimy :) - DIETA 90-dniowa (3m
ehhh :/ znalazłam coś takiego
Dieta 3MD
Pierwszą osobą, która zalecała dietę separacji był dr William Howard Hay. Już w 1911 roku opublikował rezultaty badań, z których wynikało, że nieprawidłowa kombinacja składników odżywczych prowadzi do różnych problemów zdrowotnych i otyłości.
Pomimo obietnic prostoty, dieta 3MD narzuca spory zbiór zasad, które muszą być przestrzegane, na przykład używanie oliwy z oliwek, ograniczone spożycie soli, rady dotyczące konsultacji lekarskiej itp. Dieta ta znana jest również jako dieta metaboliczna 90-dniowa, 90-dniowa dieta separacji, dieta UN, trzy-miesięczna dieta – 3MD. Dieta oparta jest na specyficznej kombinacji składników odżywczych, która ma ważny wpływ na metabolizm.
Ten sposób odżywiania trwa 90 dni w cyklach 4-dniowych:- pierwszy dzień to dzień białek,
- drugi – skrobi,
- trzeci – węglowodanów,
- a czwarty – witamin.
Celem diety 90-dniowej jest nie tylko utrata nadmiaru kilogramów, ale również zmiana metabolizmu, co ma Ci zagwarantować, że utrzymasz swoją wagę, którą osiągniesz pod wpływem trzech miesięcy diety.
Z drugiej strony, dieta oparta jest na słabo potwierdzonych założeniach i daje wiele atrakcyjnych obietnic, co przyczynia się do jej wielkiej popularności. (Może tak być również dlatego, że program diety nie naciska na aktywność fizyczną.)
a teraz jak wpisałam w googlach naziwsko tego doktorka to wyskakuje DIETA ROZDZIELNA, wszystko fajnie, chodzi głównie o niełączenie, ale nic nie ma na temat podziału na cykl 4-dniowy
co mam teraz zrobić? skoro pierwszy dzień za mną 
---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------
Cytat:
Napisane przez Darianna25
Hej,
Stosowałam ta dietę jakieś 4 lata temu.Schudlam 10 kg w 3 miesiące.Do tego po 2 miesiącach zaczelam ćwiczyć co 2 dzień siłownia.
Powodzenia.
U mnie kilogramy wrócily bo nie stosowałam potem zbytnio zalecen i stresu trochę było.
Diete dostałam od koleżanki,która schudła na niej 15kg i kilogramy jej do tej pory nie wróciły a stosowała ja 8 lat temu.
|
czyli istnieje coś takiego no to zobaczymy jak mi pójdzie
71,1 ---> 66,7 ---> 60
Za mną już: -4,4kg
|
|
|