Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Ocena pielęgnacji początkujących z filtrami, kwasami i generalnie biochemią
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-02-13, 21:42   #4265
jp91
Wtajemniczenie

Dot.: Biochemiczne początki- proszę o rady! :)

Cytat:
Napisane przez EdzikK Pokaż wiadomość
Witam Dziewczyny!
jako, że zaczynam moje biochemiczne szaleństwo , chciałabym się Was, bardziej doświadczonych koleżanek poradzić w kwestii odpowiedniego doboru mazidełek, bo zamierzam dokonać pierwszych poważnych zakupów na BU. Niestety jestem osobą, która raczej traktuje dbanie o siebie jako zło konieczne, ALE ostatnio postanowiłam wziąć się za siebie i wyjść na przeciw swoim koszmarkom. M. in. przesuszonej buźce, problemom POtrądzikowym ( blizny, głownie przebarwienia) i... pierwszym zmarszczkom mimicznym, gł. na czole. Dlatego bardzo was proszę o radę czy nie przesadzam z ilością

NA DZIEŃ: Czysty Żel hialuronowy 1%lub podwójny żel 2% ( nie chciałabym przesadzić z kwasem...)
NA NOC: Krem rozjaśniająco - wygładzający AZELO / BHA (w połączeniu z hydrolatem oczarowym)
1X W TYGODNIU: serum migdałowe wymiennie z peelingiem enzymatycznym z bromelaniną
DO WŁOSÓW:
olej monoi ( mam już kokosowy, ale się nie sprawdza ;/)
INNE: hydrolat z kocanki ( już na zapas, chciałabym sprawdzić jego działanie ;p)

Mam nadzieję, że mój wątek nie będzie zaśmiecać.

Z góry dziękuję za odpowiedź i liczę na Wasze opinie!
Witaj
Od razu chcę zwrócić Twoją uwagę, że żel hialuronowy nie nawilża sam w sobie. U większości osób ściaga skórę lub wręcz wysusza - w tym mnie. Ha lepiej się sprawdza jako dodatek do oleju bądź kremu. Mam nadzieję, że nie myślisz ze ha to jak kwas salicylowy, migdałowy i inne służące złuszczaniu skóry. Myślę, że nie przesadzasz z ilością. Bardzo tego malutko, ale to dobrze na początek. Dorzuciłabym jakiś olej do twarzy nawilżający i natłuszczający skórę przesuszoną oraz tamanu na niespodzianki. Jest wątek o BU warto tam zajrzeć, podobne pytania już tam się przewijały, poza tym są tam dziewczyny, które powiedzą na pewno więcej na temat tych produktów które sobie wybrałaś. Powodzenia

jp91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując