2012-02-14, 14:13
|
|
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Dot.: Biochemiczne początki- proszę o rady! :)
Cytat:
Napisane przez EdzikK
Hejka, dziękuję Ci bardzo za odpowiedź  . Właśnie rozwiałaś moje wątpliwości, co ' nawilżania' przez kwas hialuronowy  , starałam się uniknąć olejów, bo mam cerę mieszaną i często sama w sobie się świeci lepiej niż po niejednym oleju  . Ale zastosuję się do Twojej rady i dobiorę jakiś olej  . Co do kwasu migdałowego to planuję zacząć od tego serum, a potem zacząć przygodę z peelingiem migdałowym 
Mimo wszystko jeszcze raz dzięki 
|
No ja ze swej strony na dzień poleciłabym coś ochronnego... niczym nie smarujesz twarzy na takie mrozy, jak ostatnio?
Jeśli nie chcesz zaczynać z kwasami na poważnie to nie będę Ci wciskać filtrów,ale wydaje mi się,że jednak jakieś lekkie serum z antyutleniaczami by się przydało Ile masz lat?
Jeśli chodzi o mnie, to ja bym z HA w ogóle zrezygnowała.... on jest trudny w obsłudze i samodzielnie się w ogóle do niczego nie nada 
Zamiast tego, jak pisałam - na dzień np. serum granat (on ma chyba olej z rokitnika czyli naturalną ochronę przeciwsłoneczną w sobie)
Jeśłi cera się mocno przetłuszcza i masz mniej niż 30 lat to możesz spróbować nie kremować się na noc (ostatnio dziewczyny bardzo polecają, jedynie jakiś tonik nawilżający) i odpowiednie oczyszczanie skóry - jeśłi się malujesz, to OCM, jeśli masz mocno zanieczyszczoną skórę to jakieś mydełka (ew. łagodne żele) i raz na jakiś czas glinka
Peeling enzymatyczny nie musi być wymienny z serum... serum też oczyszcza, ale chyba nieco inaczej... serum 10% z BU jest dość łagodne, polecam przy zanieczyszczonych porach...
W ogóle napisz konkretnie o swojej cerze, bo "mieszana" to pojęcie pojemne
---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------
Cytat:
Napisane przez narjia
Na przebarwienia najlepiej zrobić peeling jakimś kwasem, polecam mój ulubiony migdałowy, jest na mazidlach i ZSK, na BU nie wiem, czy jest, bo wieki już tam nie zamawiałam, ale to dopiero jak sie mrozy skończa i jeszcze przed latem. Po kilku peelingach kwasem, regularne peelingi np enzymatyczny, lub jakiś mechaniczny jeśli wyprysków nie będzie, do tego cały czas serum z vit c.
|
Jest migdał na BU serum 10%
Ale czy migdał u Ciebie działa na przebarwienia?
Wg mnie to bardzo łagodny kwas, lekko oczyszczający, jak najbardziej nadaje się na bardziej słoneczne pory roku
|