Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Oleje i olejki do włosów - cz. V
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-02-15, 13:16   #988
Jigoku
Zakorzenienie

Dot.: Oleje i olejki do włosów - cz. V

Cytat:
Napisane przez vyenna Pokaż wiadomość
Nie wiem o co chodzi moim włosom i bardzo mi się nie podoba to co się teraz z nimi dzieję.
Ostatnio umyłam włosy szamponem proteinowym i nałożyłam kallosa mlecznego, wcześniej metoda miskowa olejowania - włosy były w stanie niezłym, głównie podobało mi się, że długo utrzymywały świeżość, umyłam po 3 dniach, ale spokojnie mogłabym pewnie nie myć z 4 (a przeważnie myję codziennie! ! ). Wizualnie nie było zmian, wyglądały tak samo jak przy zwyczajnej, takiej bezproteinowej pielęgnacji.

Przeważnie myję włosy joanną wygładzającą (taki tam, z sls), kładę odżywkę isanę, wcześniej jakiś olej.
Od kilku dni mam sok z aloesu, którego używam jako psikadło. Moje włosy stały się jakieś potwornie suche, szorstkie, jakbym.. nie wiem, je rozjaśniła z tysiąc razy, zdają się takie zniszczone. ;-(
Czy to sok z aloesu w tej minimalnej ilości mógł tak na mnie podziałać? Czy zmieniła mi się porowatość?
Dziwne trochę, bo aloes bardzo dobrze nawilża i odżywia skórę. Co do porowatości to dziewczyny tu pisały, że włosy mają stałą porowatość, ale mi się wydaje, że może się ona minimalnie zwiększyć lub zmniejszyć, ale raczej nie do tego stopnia.
Może przeproteinowałaś włosy? Ile czasu stosujesz taką pielęgnację?

kosmetyki [urlhttps://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1170481][/url]
książki
Jigoku jest offline Zgłoś do moderatora