2012-02-16, 10:52
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: Trądzik - cz. 3
Cytat:
Napisane przez Lirriel
To ja to powiedziałam, więc odpowiem - nie stosuję kwasów.  ))))))))))))))))))))))) Miałam pojedynczy zabieg, kiedyś, zimą, nie było słońca, potem jeszcze jeden, już bliżej wiosny, ale on się skończył katastrofą - chyba jakaś reakcja uczuleniowa - i i tak siedziałam w domu. Mnie po prostu wszystkie ciężkie kremy zapychają, i są wśród nich filtry. Podejrzewam, że jeśli ktoś ma ten sam problem co ja, to też nie będzie zachwycony filtrami. W końcu nie istnieją LEKKIE filtry. Więc jeśli mam robić mikro i kawitację i zaraz tę skórę znowu zanieczyścić, to naprawdę wolę już się narażać po takim zabiegu na kontakt ze słońcem. I druga sprawa... filtry to chemia... naprawdę wierzycie, że to jest obojętne dla skóry, bezpieczniejsze niż promieniowanie słoneczne?
|
Dziękuję za odpowiedź oczywiście zgadzam się co do filtrów, że to chemia. Ja do tej pory użyłam dwóch co skończyło się wysypką na czole. Tylko z drugiej strony jak sobie poradzić z trądzikiem? wyciskać nie wolno, zaś inne metody, a przynajmniej mi znane wiążą się ze stosowaniem filtrów. Bo żeby pozbyć się zaskórników i wągrów, tak jak w moim przypadku, to chyba muszę użyć czegoś co złuszczy mi skórę. Piling mechaniczny to niestety dużo za mało, a moja buzia raczej nie preferuje takich metod.
Mogłabyś mi powiedzieć w jaki sposób Ty pozbyłaś się tych niechcianych insektów na twarzy? o ile w ogóle tak owe miałaś
|
|
|