Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Języki obce same szlifujemy do perfekcji dość chcemy.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-02-16, 12:23   #989
Alexanderka91
Raczkowanie

Dot.: Języki obce same szlifujemy do perfekcji dość chcemy.

Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość
Futbolowa - czytałam na Twoim blogu o fiszkach, wykonywanych przez Ciebie samodzielnie. Akurat też od dłuższego czasu zastanawiam się nad robieniem swoich, bo Anki na telefonie czy laptopie w ogóle do mnie nie przemawiają, nie umiem się z nich uczyć. Nie boisz się, że kolekcja fiszek będzie tak gigantyczna, że nie będziesz wiedziała gdzie je trzymać? Np. jestem teraz w trakcie przyswajania 2tysięcy najczęściej używanych słów wg isel i jak pomyślę, że będę miała je w formie papierowej to ogarnia mnie przerażenie czy w ogóle to ma sens. No ale z drugiej strony taki sposób nauki jest dla mnie przyjemniejszy... i tak tkwię w tym jednym punkcie i nie wiem co ze sobą zrobić
Ja nie Futbolowa, ale temat fiszek jest szczególnie bliski mojemu sercu . Mam w swojej kolekcji dobre kilka tysięcy fiszek (i tych gotowych i robionych samodzielnie) i jak do tej pory wystarczy karton po butach czy metalowe pudełko po ciastach ze świąt i wszystko się ładnie mieści. Fiszki, które już daaawno przerobiłam mam spięte gumką, schowane głęboko i czasami sobie je ponownie przeglądam, co zajmuje mi chwilkę czasu. Reszta, która jest aktualnie w fazie nauki siedzi sobie w memoboxie i ma się dobrze. Problemem jest jedynie moja kicia, która kocha mi mieszać w fiszkach .... Miałam kilka podejść do programów komp. z fiszkami, wolę jednak tradycyjne kartoniki.
Także rób fiszki bez obawy, że Cię zasypią

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość

Ależ fajnie! Ja właśnie licytuję na Allegro książki po angielsku, może się uda

Ajjjj jak patrzę na te książki po angielsku na allegro taaaaaaki wybór, a z pozycji po czesku Hodowla kanarków, Twoje rośliny w ogrodzie, jakieś rośliny szklarniowe . Dlatego jak zobaczę coś bardziej przystępnego to
Alexanderka91 jest offline Zgłoś do moderatora