|
Re: chyba będę mamą
hej dziewczyny chyba mnie źle zrozumiałyście...jestem osoba odpowiedzialną i nie mam zamiaru od razu lecieć do ginekologa bo przecież w 2 czy 3 tygodniu nie ma jeszcze efektu zsinienia szyjki macicy ani rozpulchnienia macicy czyli bez badania na poziom hormonu beta coś tam ginekolog ciąży i tak nie jest w stanie stwierdzić...a kase za wizyte weźmie...mój mąż jest lekarzem i starannie zadbał o to był pół roku temu odstawiła tabletki anty a od 3 miesięcy profilaktycznie łykała Vitaral, a od miesiąca preparat z kweasem foliowym - na szczęście długo sie nie staralismy (za pierwszym podejściem hurra!) mam starannie upatrzona prywatna klinike położniczą i lekarza więc pójde jak już będzie można stwierdzic na pewno i rychło zrobić usg...acha morfologie cytologie i układ krzepnięcia miałam robione w miare często więc wiem że jest ok...problemy ze zdrowiem o których pisałam to astma, która mam właśnie diagnozowaną w szpitalu...mam skierowanie ale same wiecie jak sie teraz czeka na te wszystkie badania stąd moje zdenerwowanie...to nie jest nic poważnego ale ponieważ wcześniej nie miałam robionej szczegółowej diagnostyki to wolę ja zrobic żeby racjonalnie brac zalecane leki i wiedziec jaka jest moja sytuacja... ile wiem ta choroba nie ma żadnego wpływu na dziecko o ile oczywiście będe bdac o siebie...no ale wolę wszystko dokładnie wiedzieć... teraz staram się w miare dbac o siebie, nie denerwowac sie ograniczyłam kawę (chyba kupie bezkofeinową) i mocną herbatkę, unikam wizyt u teściów (mają 4 koty)czyli w moim pojęciu dbam o siebie...
ps dzieki za słowa otuchy...
swoja droga sama sie zastanawiam jak to będzie w autobusach bo widze że ludzie niechetnie ustępują miejsca ciężarówkom...
|