2012-02-17, 14:18
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012
Cytat:
Napisane przez lena_mi
Aguśka ciśnienie mierzę tylko na wizytach (nie mam w domu ciśnieniomierza), do tej pory było ok, wyższe niż normalnie, ale ok (ciśnienie przed ciążą miałam zawsze baaardzo niskie, teraz jest ok 120/80 więc luz)
|
Cisnienie dobre, jednak teraz przy obrzekach powinnas je kontrolowac. Moze masz od kogo pozyczyc?
Wiesz co mozesz robic. Mozesz jeszcze mierzyc obrzeki, czyli tam gdzie Ci najbardziej puchnie cialo, to robic pomiary centymetrem czy bardzo sie powieksza obrzek.
Cytat:
Napisane przez karo_z
 mam twardnienia brzuszka parę razy dziennie, ale póki co szyjka się dalej nie skraca.
Wczoraj na sr położna tłumaczyła, że właśnie początkowe skurcze porodowe działają najpierw skracanie się szyjki macicy i potem dopiero na rozwarcie...dlatego myślę że te nasze porody będą szybsze  przynajmniej taka nagroda za leżenie w czasie ciąży
Ja to wkleiłam i czytając to też sobie pomyślałam "znowu coś w Sosnowcu się dzieje"
też tak mi się wydaje, że trochę się obniżył. Lepiej mi się oddycha i przestało boleć pod żebrami...
w środę na tym usg widać było, że główka dziecka jest bardzo niziutko, więc mam nakaz jeszcze przez trzy tygodnie jaknajwięcej leżeć z nogami do góry 
|
No wlasnie moje miasto ostatnio slynne
Tak mysle, ze to dobra nagroda za trudy ciazy
Cytat:
Napisane przez Nikii89
Jak to przeczytałam to przypomniał mi się mój sen który miałam chyba z miesiąc temu.  śniło mi się że 8 marca (wtedy mam się zgłosić do PUP) pojechałam do urzędu i zaczęłam rodzić
Coś się dziś słabo czuję od rana goni mnie do kibelka z nr2 (a od jakiegoś czasu zawsze mam zaparcia) na dodatek w głowie mi wiruje i czuję jakbym nogi z waty miała. 
Idę się położyć może coś sen pomoże ....
|
No to lepiej 8marca unikaj urzedow
No i mam nadzieje, ze poczujesz sie niebawem lepiej.
Cytat:
Napisane przez aalegna
|
Ja mam z filtrem i taki tez bym polecala
O tym nie slyszalam.
Cytat:
Napisane przez monika_krk
K
przedłużkę też kupiłam, mi w obwodzie wzrosło 0 10cm prawie, a jeszcze mąż mi kupił na walentynki koszulkę do karmienia i jest teraz trochę obcisła w obwodzie i nie wiem czy odsyłać, czy obwód pod piersiami się zmniejszy?
Może doświadczone mamki podpowiedzą jak to jest 
|
Po pierwszej ciazy obwod pod biustem zwiekszyl mi sie z 75 na 80.
Cytat:
Napisane przez aalegna
jeszcze mam pytanko  kompletuje już reszte wyprawki i powiedzcie mi te które kupowały octenisept do pępuszka jaki duży brałyście 50 ml wystarczy czy lepiej większy wziąć, tylko potemm to juz od razu 250 ml jest 
|
spokojnie 50 ml.
Cytat:
Napisane przez pempek
Cześć
kumkura gratulacje!!!!!!
dziewczyny, właśnie wróciłam z KTG i niestety coś wyszło nie tak, tzn. są za małe wahania w tętnie płodu malutkiej i jutro rano muszę jechać jeszcze raz powtórzyć wynik. Strasznie się boję, nie wiem, może powinnam jechać do mojego lekarza, żeby na to zerknął? ta lekarka, która mi robiła opis powiedziała, że są ruchy w porządku, tylko to tętno nie bardzo  no i nie wiem teraz co mam zrobić...
|
Mysle, ze bym zadzwonila na Twoim m-scu do swojego lekarza.
Czas edycji: 2012-02-17 o 14:19
|
|
|