2012-02-17, 17:28
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: Recenzja kosmetyków Synergen :)
Mam już swoją paczuszkę a zatem zaczynam testowanie i recenzowanie kosmetyków.
Będę starała się każdego dnia stosować produkty z Rossmanna i w miarę używania opisywać swoje odczucia.
KOREKTOR PRZECIW WYPRYSKOM
Zaczynam od korektora, bo to dla mnie bardzo ważny kosmetyk. Od kilku lat używałam niezmiennie korektora antybakteryjnego z Avon z serii dla nastolatków, więc z nim będę porównywała Synergen korektor przeciw wypryskom.
Mam wymagającą cerę, często wyciskam sobie wszelkiego rodzaju pryszcze, zaskórniki i inne podejrzane typy, więc korektor jest konieczny, bo zaczerwienione krostki wyglądają okropnie. Należę raczej do masochistek, które nie popuszczą żadnemu wypryskowi, a potem trzeba się męczyc z nałożeniem podkładu, korektora, pudru na miejsce takiej batalii z pryszczami.
Pierwsze wrażenie: korektor jest bardziej "mokry" od tego z Avonu (tamten jest suchy). Można go rozsmarować lub lekko wklepać, trzeba jednak precyzji w jego stosowaniu, żeby nie nałożyć za dużo, bo potem kolejna warstwa za bardzo się odznacza.
Póki co jestem na tak, ale muszę przyzwyczaić się do jego konsystencji i aplikacji.
Korektor jest kremowy i dość jasny, więc gdyby tak go przypudrować puderkiem Synergen, myślę, że będzie całkiem ok.
Jutro ciąg dalszy użytkowania korektora + PUDER W KOMPAKCIE
|
|
|