2004-12-07, 14:08
|
|
Wtajemniczenie
|
Re: Jak to przetrwac?
Hej, głowa do góry! "Nim" się nie przejmuj- to Ty jesteś w ciąży i pomarudzić sobie możesz, "On" też miał w tym udział i skoro niezbyt miło przechodzisz pierwszy trymestr to powinien zacisnąć zęby i z wielka pokorą Chińczyka znosić wszystko ))
Co do nieprzyjemności żołądkowych to jest to niestety efekt szarżujących gestagenów- hormonów które prowadzą Twój organizm w ciązy,
Nie wiem czy będzie to jakaś pociecha, ale take złe samopoczucie jest charakterystyczne dla pierwszych 3 miesięcy u hmmmm. chyba wszystkich kobiet / szczególnie w 1 ciązy/ Im bliżej 4 miesiąca tym lepiej... Wtedy nie tylko poczujesz się lepiej, ale także świetnie poczuje się Twoja Fasolka 
Wiesz, naukowcy wysnuli taką dość śmieszną teorię, że te ekscesy w pierwszym trymestrze to po prostu reakcja obronna Twojego organizmu na ciało obce, głupie, nie?
Moją pierwszą ciążę przeleżałam calusieńką w szpitalu, na patologii, tam usłyszałam mnóstwo złotych rad np pielęgniarki mowiły, że ponoć pomaga zucie imbiru- ja nie próbowałam, zacisnęłam zębu i jakos wytrzymałam choć i mnie szarpało po żoładku tak jak i Ciebie i szarpie tak wiele wiele innych kobiet...Pomyśl sobie, że jak Cię nudzi to znaczy że jest wszystko w porządku, bo to jest ewidentnie dowód na to, że ciąża rozwija się prawidłowo.
Nie musisz robić usg / zresztą do 8 m-ca nie powinnaś/ a wiesz że ONO tam jest....
|
|