2004-12-07, 16:04
|
|
|
Zakorzenienie
|
Re: Jak to przetrwac?
Mariqa napisała :".Pomyśl sobie, że jak Cię nudzi to znaczy że jest wszystko w porządku, bo to jest ewidentnie dowód na to, że ciąża rozwija się prawidłowo.
Nie musisz robić usg / zresztą do 8 m-ca nie powinnaś/ a wiesz że ONO tam jest...."
chyba czegos nie zrozumiałam ,że jak cię "nudzi "?
co to znaczy?
chodzi o mdłosci?
jezeli tak to pierwsze słysze aby mdłosci były dowodem na prawidłowy rozwój ciązy .
jak to do 8 miesiaca nie powinno sie robic usg??
co to za bzdury???!!!
mdłosci i wymioty ,zmulenia dotyczy ok 70 % kobiet w ciąży ,ja miałam podobnie ,pierwsze 3 miesiące non stop ściskałam kibelek :-/ ,jadłam mało ,schudłam 4 kg-maskara.
całe dnie w łóżku ,suchary ,herbatka ,ziemniaki, makaron, troche kefiru .
potem było juz coraz lepiej ,czułam się świetnie ,do 7 miesiaca nie było widac brzucha ,dopiero w 9 miesiacu kupiłam jedyny ciuchy ciążowy.
odpoczywaj i nie stresuj sie dla nas ciąża była tez zaskoczeniem ,miałam 21 lat ale po tym szoku(takze dla rodziców)przyszła radosc mieszana z niepokojem ,teraz córka ma 4,5 roku a ja nie wyobrażam sobie jak mogłam zyc bez niej
głowa do góry dbaj o siebie (regularne wizyty u lekarza ,badania ,odzywianie, ruch,drobne przyjemosci) ,odpoczywaj i usmiechaj sie do swiata ,jestes przerażona ,że twoje zycie sie zmieni ale jeszcze nie wiesz ,że zmieni się na lepsze
pzdr
paula
|
|
|