Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-02-18, 17:05   #3515
gucia6
Zakorzenienie

Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
a obnizenie brzucha nie musi oznaczac rychlego porodu ... dzisiaj zaczelam 38 tc, niektorym brzuch obniza sie na 2-3 tygodnie przed porodem, a Gucia bodajze chodzila jeszcze 4 tygodnie w ciazy, tak?
no ja to w ogole bylam ciekawym przypadkiem...
od polowy ciazy mialam czesto twardy brzuch, bralam wysoka dawke magnezu do 32 tc, potem brzuch obnizyl mi sie w okolicach 37/38 tc, od 38tc zaczal mi odchodzic czop (ale takimi malutkimi kawalkami)... w 38 bylam pierwszy raz w szpitalu ze skurczami, ktore uspokoily i daly tylko tyle, ze szyjka mi sie do 1cm skrocila i mialam rozwarcie na 1cm... potem moj gin stwierdzil, ez raczej do terminu nie donosze... a tu Sandra wszystkim zrobila psikusa i zdecydowala sie na wyjscie 4 tygodnie pozniej

Takze ja sama, na te moje syndromy i objawy, to patrze z duza rezerwa

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
gratulację dla kolejnej mamusi
Moja mama zdała prawo jazdy Jestem z niej bardzo dumna Bo w Krakowie to nie lada wyczyn (mi się 2 razy nie udało i do tej pory nie mam ale jak wrócimy do Polski to sobie skończę )
Dziś idę do fryzjera, w końcu zrobię coś z włosami bo już mnie wkurzają te odrosty.
Mój tż jest taki kochany, wczoraj posprzątał cały dom, zrobił obiad i mówi że widzi jak bardzo się już męczę i nie ma serca mnie wykorzystywać i że wziąłby trochę bólu na siebie. Już nie może się doczekać kiedy Olivia będzie na świecie
Postanowiliśmy że za rok w maju lub czerwcu, wracamy na stałe do Polski (do Rzeszowa)
gratulacje dla mamy

a ja musze w koncu moje prawo jazdy zmienic, bo od prawie 3 lat jezdze na nazwisku panienskim

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Już wróciliśmy pojechaliśmy na Wisłę. Chłopcy zjeżdżali na nartach a ja i ta koleżanka z córką poszłyśmy trochę pochodzić a potem do knajpki. Tak więc nie byłam opiekunką bo kumpela była cały czas z małą i było naprawdę fajnie... pogadałam sobie o macierzyństwie , ona opowiadała jak to było na początku u niej itp. Naprawdę spędziłam fajne przedpołudnie szkoda że tak krótko ale jeden musiał do pracy zdążyć.... i nie żałuję że jednak się zdecydowałam
fajnie, ze wyjazd sie udal

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość

Chciałabym pójść do dentysty ale nie wiem czy iść przed porodem czy po porodzie
Muszę iść na kontrole i wiem, że coś tam do zrobienia będzie, a tak bardzo się boję...
osobiscie radzilabym wybrac sie przed porodem...
raz, ze w ciazy mozna miec znieczulenie miejscowe, a poza tym jak juz malenstwo bedzie na swiecie to coraz trudniej bedzie sie gdzies wybrac...
no i do tego jeszcze dochodzi kwestia tego, czy masz cos do zrobienia.
Ja z Sandra zwlekalam z jednym zebem i niestety skonczylo sie na truciu i leczeniu kanalowym