2012-02-21, 11:48
|
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Terapie przeciwtrądzikowe: TETRALYSAL
Cytat:
Napisane przez Visez
Wczoraj byłam u dermatologa, zaniosłam wszystkie badania i dostałam axotret... Tetralysalu zostało mi jeszcze 8 tabletek. Derma powiedziała że już na drugi dzień po skończeniu tetry mogę łykać axotret a w ulotce axotretu napisane żeby zachować co najmniej 2 tyg przerwę pomiędzy tymi lekami i kogo słuchać? Ulotki czy lekarza...  Do tego dostałam Cilest ale kilka dni temu skończył mi się okres nie chcę czekać ponad miesiąc na następny więc zacznę szybciej... Najpierw zaproponowała żebym na samych anty przeczekała do jesieni i na jesień zaczęła kurację axotretem, ale nie chcę tyle czekać, do jesieni chcę mieć to już za sobą  Po prostu jedno lato nie przeleżę plackiem na słońcu trudno 
|
Gdybym była na Twoim miejscu to zasugerowała bym się ulotką. 2 tygodnie to nie dużo i myślę,że warto poczekać, bo nikt nie jest w stanie przewidzieć jak zareagujesz robiąc z dnia na dzień taki przeskok. Nie bez powodu ulotka zawiera taką informację. W ciągu jednego dnia na pewno nie wydalisz z organizmu limecykliny,którą przyjęłaś,a 2 tygodnie nic nie zmienią,dla kogoś kto zmaga się przewlekle z trądzikiem. Bezpieczeństwo najważniejsze, tym bardziej,że sama terapia izotretynoiną może(choć nie musi) wiązać się z wieloma skutkami ubocznymi,więc po co ryzykować jeszcze bardziej.
Edytowane przez krd
Czas edycji: 2012-02-21 o 11:53
|
|
|