2012-02-21, 11:33
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tarnowskie mamusie:) (Tarnów i okolice)
Cytat:
Napisane przez Maddy84
Osobiście nie używałam ale słyszałam bardzo pozytywne opinie na ten temat. Rzeczywiście zdesperowanych i zmęczonych kolkami rodziców ratuje z opresji kiedy już nic nie skutkowało na dłuższą metę. Kolki mijają jak ręką odjął. Niestety z własnego doświadczenia nie jestem w stanie nic więcej powiedzieć na ten temat.
|
To wiaderko pomaga na kolki? Nie wiedziałam...
Ja nie zamierzam go kupować, bo jak widziałam na youtubie filmiki jak się w nim kąpie noworodka i jak mu trzeba główkę przytrzymać to mnie ciarki przeszły i bałabym się, że coś dziecku zrobię. Wanienka to sprawdzona metoda, tyle pokoleń się na niej wychowało (wykąpało ), więc nie będę kombinać z nowościami. Może gdybym spróbowała wiaderka to zmieniłabym zdanie, ale to, co do tej pory widziałam nie zachęciło mnie w żaden sposób, żeby spróbować 
Cytat:
Napisane przez enaria
witam,
obiecałam opinie o Roztoce. Miałam tam cesarkę 7 lutego.
Miejsce komfortowe, warunki bardzo dobre. Dr Goryca to lekarz na wysokim poziomie.
Sam zabieg wspominam koszmarnie i gdybym nie miała wyboru na pewno bym się nie zdecydowała.
Personel jak w każdym szpitalu różny. Niektóre pielegniarki podchodzą ludzko do człowieka, tych na szczęście jest tam więcej, no ale zdarzyły się takie co bym najchętniej walneła gdybym miała siły, jedynie mogłam powiedzieć co myślę i tak zrobiłam jak jedna z nich wyprowadziła mnie ostatecznie z równowagi.
Najgorsze było że przywozili mi dziecko już na drugi dzień jak ledwo się ruszałam, wiem że starają się zmusic matki do zajmowania się swoimi dziećmi ale po cesarce powinny być inne zasady. Gdyby nie mąż który był ze mną praktycznie od rana do wieczora, zajmował się Mała i mi pomagał to nie wiem jak by było i wolę o tym nie myśleć. Cieszę się że mam to za sobą, ale szczerze na ten moment nie zdecydowałabym się od razu na drugie dziecko. Ale to tylko moja subiektywna opinia. Pozdrawiamy razem z moją kochaną Córeczką 
|
Gratuluję Córeczki Jak ma na imię?
Czyli z tego co piszesz to warunki owszem dobre, ale z opieką szału nie ma? A ogólnie polecasz ten szpital czy tak średnio? 
Ja jeszcze nie wiem gdzie będę rodzić, ale mam jeszcze czas, żeby się zastanowić. Jeszcze czeka mnie wizyta u okulisty, który sprawdzi, czy mogę rodzić SR (chyba bym wolała)
|
|
|