Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Kosmetyki KALLOS
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-02-21, 21:11   #1410
hooliganka184
Rozeznanie

Dot.: Kosmetyki KALLOS

Cytat:
Napisane przez lovehermadly Pokaż wiadomość
Hej! zakupiłam ostatnio w warszawskiej hurtowni fryzjerskiej (czf.pl - polecam!) maskę Kallos Latte. Jednak jej opakowanie (teraz jest ono biało-fioletowe) i skład różni się od wszystkich zdjęć i infromacji dostępnych w internecie.

Czy któraś z Was, znająca się na rzeczy spojrzy na ten skład, i powie, czy to wciąż na pewno dobra odżywka, czy może skład się pogorszył?

agua, cetearyl alcohol, cetrimonium chloride, dipalmitoylethyl hydroxyethlymonium methosulfate, componente non allergenica del profumo, propylene glicol, benzyl alkohol, citric acid, peg-5 cocomonium methosulfate, methylchloroiso-thiazolinone, sodium glutamate, hydroxypropyltrimonium hydrolyzed casein, hydrolized milk protein, methylisothiazolinone, sodium cocoyl glutamate, hydroxypropyl guar hydroxypropyltrimonium chloride, 5-bromo-5-nitro-1,3-dioxane.

pozdrawiam
Porównując ze składem z mojego pudełka kupionego jakoś z rok temu, zmianie uległo to co na czerwono. 1 i 2 pozycja na korzyść, bo u mnie na 1 podkreślonej pozycji jest perfum, a ten wysoko w składzie może uczulać(mnie nie), a tu jest wersja nieuczulająca, co do 2 podkreślonej pozycji to u mnie nie ma propylene glicol a to dobry nawilżacz. Co do ostatniej pozycji to u mnie jej nie ma, jest to sztucznie pozyskany konserwant, który może powodować alergie, więc ogólnie na niekorzyść, ale ponieważ jest na ostatnim miejscu, jest go mało. Ostatnio nie używałam Kallosa, bo mam dużo innych ale jak mi się skończy kiedyś, to kupię z takim składem bez oporów.

Moje chomiczki:
Tusia [*]
Orzeszek [*]
Misia
Tosia
Lusia
Zuzia
hooliganka184 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując