Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Boję Się Macierzyństwa !!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2005-03-30, 19:36   #5
dph
Rozeznanie

Re: BOJĘ SIĘ MACIERZYŃSTWA !!

Hello! To normalne że boisz się macierzyństwa. Ja mam 24 lata jestem mężatką od 9 miesięcy, 2 tygodnie temu urodziłam śliczną zdrową dziewczynkę - Dominikę. Jest to nieplanowany owoc naszej nocy poślubnej Jak się dowiedziałam że jestem w ciąży przerażenie mieszało się z radością ale tego pierwszego było więcej. NIewiele przed ciążą dostałam nową pracę, przede mną ostatni rok studiów, ale przede wszystkim ta obawa o dziecko czy ja sobie poradzę z wychowaniem. Przecież to jest taka mała kruszynka i jak zacznie płakać to ja zacznę razem z nim bo nie będę wiedziała co się dzieje i czego ono chce. Teraz już wiem że te obawy były niepotrzebne. Z dnia na dzień uczę się opiekować moją córeczką i uwierz mi że nie jest to takie trudne jak mi się wydawało - wręcz przeciwnie całkiem nieźle nam idzie - wiem że to dopiero początki i najgorsze jeszcze na pewno przed nami ale wierzę że sobie poradzę. Po za tym nie widziałam jeszcze kobiety (odpowiedzialnej kobiety) która nie miała by takich obaw - taka już nasza rola. Głowa do góry pozdrawiam i życzę powodzenia!