2012-02-24, 23:22
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kca
Cytat:
Napisane przez Cocktailraspberry
Ja mam woskownice w domu  W niej mam taki wkład z rolką chociaż ja ją ściągam, bo jak dla mnie to ta rolka mi sprawia więcej bólu niż zrywanie  Jeden wkład kosztuje ok 10 zł także nie tak dużo a starcza na parę razy  Ja nakładam sobie patyczkiem i zrywam paskami  Za całość chyba płaciłam w okolicy 70zł więc myślę że warto 
|
Ja sie obawiam, że u mnie woskownica nie "przeżyłaby". Moje dzieci zaraz by ją dopadły... No i z woskowaniem jest więcej roboty więc póki co wypróbuję depilator.
A nie boli Cię jak zrywasz te paski? Całe nogi woskujesz?
Cytat:
Napisane przez Cocktailraspberry
No tylko ja bym chciała w ciąży przytyć jak najmniej i mieć tylko piłeczke  Chociaż jeśli ty podczas ciązy ważyłaś 95kg a teraz 59kg to 
|
A która by nie chciała tez o tym marzyłam ale nie wyszło mi 
Przede wszystkim w ciąży trzeba uważać co się je, wcale nie trzeba jeść nie wiadomo ile Gorzej jak ma się zachcianki - to ciężko nad tym zapanować. A Twoja mama jak była w ciąży to mocno przytyła? Bo najczęściej jest tak że przechodzi się ciążę tak samo jak własna matka.
Moja mama też tyła po ok. 30 kilo w ciąży - tak jak ja. A była dwa razy w ciąży bo mam jeszcze siostrę. Później tez udawało jej się schudnąć. Tyle, że ona jest bardzo niziutka i szczupła. Ja budowę ciała mam po tacie bo on wysoki i choć też szczupły to ma grube kości. Ale ciążę przechodziłam tak samo jak moja mama a nie np. babcia czyli mama mojego ojca mimo, że geny mam po rodzinie taty.
Cytat:
Napisane przez Kamikadze1706
Monia ja juz oficjalnie zdeklarowałam się w pracy,że zabieram sie za odchudzanie oficjalnie od 1 marca!wiosna juz tuz tuż, trzeba naprawdę wziąć się w garść.Z usg troche zawaliłam , nawet nie rozglądałam sie za gabinetem w którym mieliby mi zrobic badanie.Weekend dostałam wolny na uczelnie-tylko,że zmieniali mi rozklad zajęć i zajęcia mam w nastepny weekend:/maż znalazł prace(marnie płatna, ale lepsze to niz siedzenie w domu)
|
No to zaczniemy razem od 1 marca Już czas! 3 miesiące i lato!
Z tym USG to nie zwlekaj tak - zdrowie najważniejsze! Załatw to szybko i będziesz miała z głowy! 
A to jak pracujesz od poniedziałku do piątku to normalnie weekendu nie masz wolnego? Jak to jest w Biedronce?
Super, że mąż znalazł pracę! Zawsze to jakies pieniądze! Będzie Wam lżej na pewno Ale niech nie rezygnuje z szukania lepszej pracy, niech cały czas szuka i wysyła CV, może akurat trafi się coś dużo lepszego
Cytat:
Napisane przez Kamikadze1706
Ja tez nie znosze golic nóg.Dostałam kiedys od męża depilator ,ale go nie uzywam , bo za bardzo boli.Używam maszynki,ale zeby miec mega gładkie nogi musialabym robić to codziennie.Musze usuwac włosy nie tylko z łydek ale tez z ud-potem wychodza mi krostki-masakra.dla mnie golenie to cały rytuał  .Polewam maszynkę woda utleniona, po goleniu piling, polewam wodą utleniona, daje krem z mocznikem a potem balsam...troche czasu schodzi - nie cierpie tego
|
Ja uda też golę Kiedyś też miałam krostki na udach :/ ale znalazłam sposób na to Kupuję zawsze te lepsze maszynki z trzeba ostrzami ( te w Biedronce z Gillette dla mężczyzn są super!) one chyba 12,99 kosztują 3 sztuki. No i kupuję też to : http://2.bp.blogspot.com/-ua6VlQXUWl...0/P2010415.JPG
http://1.bp.blogspot.com/-AOkzFQOvEw...0/P2010420.JPG
Nie ma nic lepszego! Wystarczy odrobinkę rozsmarować aż zrobi się taka pianka i cudownie się goli! Nie ma żadnych krostek i szczypania. Tak samo golę sobie miejsca bikini i kiedyś miałam mase krostek a teraz a ni jednej
Po goleniu smaruję jakimś tłustym balsamem - najlepsze są z olejami np.słonecznikowym bo jest tłusty i pięknie nawilża skórę i łagodzi wszelkie wrażliwe miejsca. Ja używam ten : http://2.bp.blogspot.com/--N6sYbzBTA...C_3138.NEF.jpg z Orifame. Jest boski! Ale w Rossmannie na pewno dostałabyś coś podobnego.
Najważniejsze aby balsam czy mleczko nie szczypało bo wtedy zawsze krostki będą wyskakiwać. Ja nie moge używać np.balsamów z Dove bo zawsze mnie piecze/szczypie skóra po nim.
aaaa i pamiętaj, że podczas golenia nie możesz mieć "gęsiej skórki" bo krostki też będą. Mam nadzieję że Ci to pomoże i choć trochę zmniejsza się Twoje katusze podczas golenia
Edytowane przez monika01011986
Czas edycji: 2012-02-24 o 23:55
|
|
|